Saturday, September 13, 2008

13 Ramadhan 1429

This morning… in my bedroom…

Ibu: Nana… tolong ibu… letakkan buku ibu kat bawah….

Nana: Ok ibu…


Then… My hubby sent my kids to the nursery and went to his office…

Later… I went downstairs… I can’t find my books… I searched everywhere… (I think so…) ooohhhhh… where’s my books?... I don’t know where Diyana placed my books…. Not at the tables… not at my bags.... ooooohhhhhhhh….. STRESS… I don’t have Teacher Aisyah numbers… then I called my hubby but no answer… its already 8.10am… I’m late… I packed my stuff… my laptop, blank paper and statute…. Aaarrggghhhhhh…. I drove my car and mumbling all the way… then I called my hubby and told him to call Teacher Aisyah…asked Diyana.. where’s my stuff??

Hubby: Diyana letak mana barang ibu??? Ibu cari tak jumpa…

Diyana: Nana bawak buku ibu turun bawah… Nana simpan dalam tempat buku ibu… Nana tak nak letak buku ibu atas meja… nanti ibu marah… bersepah…


Aaarrrrrrgggggggggghhhhhh… ooohh… my day… :(



p/s- I cannot upload photos... FOR MY TODAY MENU... I don't know why the tool bar to attach the photos is not appear... arrrgggggg... what a day... I've cooked special menu... AYAM PERCIK, AYAM PANGGANG SPECIAL DIYANA, KANGKUNG GORENG, HONEYDEW AND FRUIT PUNCH.... aaarrggggggghhhhh.... what a day... it just not my day...
****************************************************************************

5.00am... waaahhhhh... I've already know the problem why I can't load my photo.... It was something hanky panky in my computer and I kick out from my system... (clear temporary internet files).... resolve... here's the photos...

My menu for today....

Ayam Percik Ms Google


Ayam Panggang Special Diyana


Kangkung Masak Kampung


Honeydew


Dessert


Dadih


Fruit Punch


Alhamdullilah... for the rezeki... :D

11 comments:

zeti said...

pndai diyana, tp cian kat sadi.. ehehe ;) ni festime sadi x ltak gmbr lauk bbuka.. t'ingin gak nk tgk ayam percik special tu :)

SaDi said...

itu laaa... tak sangka pulak nana boleh tolong simpankan terus nota tuu...

iye... geram laa tak boleh load gambar... ada org yang menghadapi masalh yg sama tak... ke sadi soranmg tak boleh load.... aaarrrggghhhhh

Anonymous said...

amboi...sempat berblog lagik...hmmm i thought master students have plenty to read & all sorts of stuff..
makes me wonder whether u are having fun ..off from your daily office routine :)
neway..selamat berpuasa to u...
p/s - kids are all cute-lah
-balkis-

lily.lulu said...

jgn marah2 yer kak .....
:)

SaDi said...

balqis.... huahuahua... mmg aku sibuk laa belajar... tapi ni laa cara aku hilang rasa bosan aku belajar.... huahuahua...

lilylulu... hmmm.... ini tengah sabar laa ni... :) lepasa tidur baru rasa tenang sikit... (sebenarnya stress sgt tu pasal tak cukup tidur) huahuahuahua....

D'Panther Nurul said...

hye sis sadi.. sedap2 nyer tgk menu hari2 kak sadi... terliur je tgk tambah2 bila tgh puasa nie.. hehehe.. selamat berpuasa ye sis sadi :-)

Baby Tiger said...

huhuhu baguslah nana tu.. pandai kemas barang hehehheheh

btw, aiyah..mencik la tgh2 hari ni baca blog dia, wat kite lapar je!!

*SiRibenMerah said...

suwittt nye diana..
hehehe..
lepas neh ibu kne bg arahan lengkap utk diana kann.. hiksss..
Menu tuh nampak shedap dan menggoda iman I di kala detik 5.06pm neh..
*sighhhhh~

SaDi said...

d'panther nurul.... hehehe.... juadah biasa jee... (sebenarnya nak check menu utk sebulan ni... supaya dapat makan menu berbeza..) hhhuhuhuh... tapi macam sama je hari-hari... huahuahua...

baby tiger... itu laaa.. sebenarnya dia nak suruh sadi kemas buku sadi yang berlambak kat living room... yang mmg sadi letak kat luar pasal mmg selalu guna.... waaahhh... kecik lagi sudah pandai perli ibu.... huahuahuahuahuahuahua

sirebenmerah... itulah... kena bagi full instruction... half instruction...many ways of interpretation... could lead to mis-interpretation... huahuhauahuahuhau...

wanie said...

sedap nye lauk2 tu..rajin ye sadi masak

SaDi said...

wanie... makan kat luar masalah nyeee perut hubby sadi ni sensitif sangat...senang sakit perut kalau makan kat luar... tuu yang kena masak.... hheheheheheh.. (masak simple jeee.... ceeewwwaaahhhh.... macam laa rajin sangat....huahauhauhauahu)....:D... itu pun hubby kena tolong Sadi masak... kalau tak... Sadi tak nak masak.... huahuahuahuahuahuahua....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...