Wednesday, December 3, 2008

MELETUS SUDAH....

Ni lagi sambungan cite pasal crack kat rumah aku... pagi tadi... aku dan hubby aku telah MELETUP... mana taknyee... crack semakin besar... tiles banyak yang pecah... dan aku telah menjerit sekuat hati... aku suruh diorang berenti mengetuk diding rumah aku.... aaarrrrrgggghhhhhhh.... mau jadi HULK aku pada masa tu...

Lepas tuu... si indon ni pun berenti laa sekejap... aku punya membebel... sampai jiran aku pun boleh dengar laaa... ni dah kira mmg dah tak tertahan PANAS HATI aku ni... aku terus call hubby aku... mintak dia tengok crack kat rumah aku ni... semakin besar dan melarat... mau roboh pulak dapur aku ni...

bila hubby aku datang... maka bermula laa SERANGAN PERTAMA KALINYA... hubby aku tegur sikit... indon tuu buat tak tau je... boleh pulak dia kata... biasa laa tuuu... haaaaaa.... nak kena... terus hubby aku amik kayu besball... nak cakap pakai otak ke atau nak cakap ngan kepala lutut... aku dah geram niiiiii... pastu... baru laaa si barua indon ni kata biar dia betulkan side rumah aku... apahal lak nak masuk rumah aku ni... NO WAY... YOU ARE NOT INVITED TO ENTER MY HOUSE... hubby aku suruh dia bayar kat kontraktor aku... segala kos retakan tuuu... pastu dia boleh kata lak... nanti kontraktor aku charge mahal...MAHAL KEPALA HOTAK KAU... kau yang buat keje sampai rumah aku retak... ada hati nak masuk rumah aku pulak pasal nak jimatkan kos kau pulak... APA HAL LAAA KAU NIII... MMG NAK KENA JERIT NGAN AKU....

bila hubby aku bagi tau aku... mmg AKU MENJERIT MARAH... sampai jiran tetangga aku datang rumah... bila diorang tengok crack tuu pun... diorang boleh rasa kesedihan aku nii... macam mana aku tak marah... aku dok pendam... orang pijak kepala aku... aku naik angin... baru kau tau... aku dah nak call polis dah... TANGKAP JEEE PATI NI... DAH LAA SEMUA DIORANG NI TAKDE PERMIT... KAUT KEUNTUNGAN BUAT RENOVATE RUMAH ORG... PASTU BUAT PASAL KAT RUMAH AKU PULAK... mmg aku pun tak sangka... aku punya temperature tadi mmg betul2 tinggi...

nak dijadikan cite... mat indon niii pergi laa panggil jiran melayu aku sorang ni... mintak runding agar kitorg bg dia jee yang betulkan rumah aku... kononnya nak jadi HERO... jiran melayu aku sorang ni mmg kira kamcing laaa ngan beruk indon niii... kira dia laa yg jaga kebajikan beruk indon ni kalau ada apa-apa masalah.... bila dia cakap ngan hubby aku... satu jee... hubby aku pesan... kalau kau masuk campur.. hal indon ni... kalau indon ni tak nak bayar... kau laaa orang pertama aku carik suruh bayar kos crack tuuu... terus member tuu diam... bukan aper... buat aper nak menegakkan benang yang basah... bukan aku takde kontraktor... kontraktor aku ada kat depan rumah... nak suruh indon tuuu masuk rumah aku buat aper... kang apa-apa hal jadi kat aku yang selalu duduk kat rumah niii... saper nak tanggung...

ni dinding... belakang kitchen cabinet aku...


nampak tak... satu garisan.... baik punye crack...


sebelum ni tak macam ni pun tau...


tengok... bahagian kitchen cabinet bawah pun dah retak...


PANAS NYEEEE HATI AKU... dari sikit... dah jadi panjang berjela... diwaktu aku menaip entry niii... rumah aku masih lagi bising dengan bunyi ketukan beruk indon niii... UUUUUUUWWWWWWWWWAAAAAAAAAAAAAAAAA...... TENSEN GILEEEEEEEEEEEE......

41 comments:

CuTeMiUt78 said...

adooiii....la...teruk tu...

CuTeMiUt78 said...

ish...kita tau camne perasaan sadi sekarang ni..klu kita kat tmpt sadi.. bukan setakat hulk.. segala mak nenek yg lebih dari hulk kita blh jadi tau.. eeeiiii... bodohnya indon..

CuTeMiUt78 said...

jiran rumah sadi yg buat renovate tu tak de ke.. ishh...susah cenggini..

CuTeMiUt78 said...

tindakan hubby sadi tu.. ada betulnya.. memang patut pun bertindak cenggitu..

CuTeMiUt78 said...

apa pun buat masa ni sadi bertenang dan byk2 bersabar ya...

aju said...

ayoyo...apa sudah jadik??...harus meletopp..yr neibor tu buat x tau jer ke??..i suka serang menyerang ni tau...ishh...cam saya lak nk p serang mat indon tuh...grrr...geram nih...

kirana said...

adoiiii..kite yg baca ni pon rasa nak marah ni kak....tuan rumah yg reno tu tak masuk campur ke?akak deal ngn tuan rumah tu la..tak yah ckp ngn indon..depa bukan paham

kirana said...

adoiiii..kite yg baca ni pon rasa nak marah ni kak....tuan rumah yg reno tu tak masuk campur ke?akak deal ngn tuan rumah tu la..tak yah ckp ngn indon..depa bukan paham

Ummibatrisya said...

kalau ummi pun geram, patut marah pun indon tu

jangan bagi dia betulkan, minta dia bayar gantirugi, kalau tak buat kes polis, senang cerita :)

:iBuAfiQah: said...

memang teruk betul cracknya yer sadi..
elok panggil polis jer pasal kes gni..
mcm xphm2 plak indon nie...
geram tul tgk..

:iBuAfiQah: said...

mana tuan rumah aka jiran akak nie?senyap jer..
takut ker dng akak..
apsal lak indon nie bersuara..
bkn ptt owner tu ker?adoiyai...

:iBuAfiQah: said...

sabor byk2 yer sadi...
hopefully dapat settle dgn elok...

nie bukan renovate depan jer kekdahnya...
dapur pun cam kena renovate jugak la lps tgk crack macam nie?
kos tu ptt jiran akak yg bayor tu sadi...

izawani/JEEN said...

Errr... akak pun ada masalah dengan kontraktor indon...

Uwaaaaaa... maleh nak ingat... sakit ati....

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

kababoom..akhirnye meletup gak...geramnyer..makin teruk nampaknyer...akak rasa kena cakap ngan tuan rumah jer...mintak ganti rugi...go Sadi go!!!

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

sayangnyer kak sadiii....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

byk retak tuhhh

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

aduhh....rugi woo

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

mau x lelap tdo jdnyerr

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

tuan umh yg indon tu wa tkeje..duk situ kerr

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

or..indun tu jerkkk...adehhh

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

;(

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

gerammmmmnyerssssssss

alcatraz said...

lebih baik sadi mintak gantirugi dari tuan rumah sebelah... sebab dia yg hire indon tu renovate umah dia.. so, apa2 hal dia kena settle dgn kontraktor yg dia pilih itu.. sebab dia yang pilih kontraktor tersebut... maka dialah yang perlu bertanggungjawab.. kalau dia tak mau jugak... nanti la i bagitau lepas ni...

SaDi said...

cutemiut... mmg sadi geram sangat... tak tau nak cite mcmana... ish.... geram betul...

aju... sadi pun tak sangka tadi sadi boleh jerit mcm tuu... masa tuu dah laa hubby takde... sadi ngan bebudak jeee... tapi mmg sadi melenting sampai diorg tuu tahu sadi mengamuk...

kirana... dah sampai tahap mcm ni... malas nak cakap dah... suruh dia bayar jeee... kang ade kena saman plak ngan sadi kang....

ummibatrisya... mmg nak mintak ganti rugi... biar kontraktor sadi jee yg buat... jgn harap sadi nak biarkan indon tuu masuk rumah sadi...

ibuafiqah... owner tuu tak pindah masuk rumah tuu lagi... jadi indon tu laa yang duduk situ... bermaharajalela mcm rumah tuuu diorg punya... tadi dah kena marah.. petang tadi dah takde sekor pun kat rumah tuuu.. dah pergi mana pun sadi tak tau laaa...

izawani... hmmm... mmg teruk laaa kontraktor indon ni... pakat laa bg tau semua org... jgn amik kontraktor indon... diorg ni HAMPEH...

purple28... hari tu masa akak kat rumah sadi... sadi boleh tahan sabar lagi... pasal research tuu lagi berat nak pikir.. tapi.. sekarang niii.. mmg right time utk sadi mengamuk... gileee punye org... buat rumah sampai retak dinding dapur...

lovelyzz... dah berlinang air mata tengok crack tuuu... baru setahun sadi tinggal kat sini... dah jadi mcm ni.... hati mana laa tak sedih kalau dapat jiran mcm niiii.... ish..ish...ish...

alcatraz... orait... dah minta pun... tapi risau jugak kalau diorg ni lari... nnt kalau owner tuu tak nak bayar... you tell me what to do tau...

zeti said...

da makin trus sadi.. mana tuan umah tu ek? x ptt tul dia biarkan je si indon ni buat keje smpai jd camtu.. klu zt pun ngamuk..

CuTeMiUt78 said...

oh..jiran sadi tu.. blm pindah ke..

CuTeMiUt78 said...

ish.. tak patut tau..

CuTeMiUt78 said...

oh jd indon tu la yg bermaharajalela..

CuTeMiUt78 said...

abis ni diaorang ada ke tak..

CuTeMiUt78 said...

memang patut pun sadi minta ganti rugi

CuTeMiUt78 said...

dah melampau sgt tu..

CuTeMiUt78 said...

dah la rosakkan rumah org.. blh plak buat tak tahu je..

CuTeMiUt78 said...

klu kita la.. memang kita minta ganti rugi.. peduli nak gaduh ke pe ke.. lantak

CuTeMiUt78 said...

janji ganti rugi dapat..

CuTeMiUt78 said...

betul la kan sadi, pekerja indon ni kadang2.. teruk gak

CuTeMiUt78 said...

tapi apa2 pun sadi dan keluarga berhati2 ya..

CuTeMiUt78 said...

indon ni kadang2 berdendam tau..

CuTeMiUt78 said...

take care your family ya dear..

wanie said...

uikk..makan bayk retak tu..mmg patut pun sadi mengamuk

wanie said...

teruk nye indon tu...tuan rumah tu buat tak tau je ke?..mmg patut diorang yg kena bayar kos baiki retak tu

SaDi said...

zeti... itu laaa... sadi sedih... terasa sakit hati sangat... UWWAAAAAA.... :(

cutemiut... memula tuuu... ada jugak rasa takut kalau diorg ni hantar santau ke atau aper2 je laaa... tapi bila diingatkan balik.. Allah tuu lagi maha kaya... setiap perbuatan pasti ada balasannya... so... sadi tawakal jeee laaa...

wanie... mmg nak minta ganti rugi... bayar balik... kalau tak... sadi buat sembahyang hajat dan baca yassin... baru diorg ni tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...