Friday, August 22, 2008

Politic in Malaysia



I really disappointed with immature people with stupidity thinking. My blog was purely about my life with my family. I don’t understand why “16sept08”, “AnakMerdeka”, and “Aku Benci UMNO” put such idiocy comments in my ‘SHOUTBOX’. The most unforgiving comment from ‘Aku Benci UMNO’:
Puan Sasi, tgk muka anak Sadi, yang makan duit haram hasil kerja di kerajaan Malaysia. Sian kan.
This is one of personal attack. This comment shows the mentality of the person. Very aggressive and do not respect people. Why this people think government servant like that. For your information ‘Aku Benci UMNO’, if there is no pharmacist or even doctor work in government hospital, many Malaysian Citizen that sick and poor can not get medical treatment and died. I serve my professionalism to government because if I work in private sector, I’m so sure that my fees will be very expensive and many POOR and SICK CIVILIAN cannot afford to pay the medical bills. Be rational when you make a comment. I’m just a silent reader relating to political issues because my vote is a secret. Not to everyone to know. If PKR become a leader to this country, I will still work in the government because I serve for my country, not the ideology. My children deserve to live happy and you… “AKU BENCI UMNO” does not have a right to say that they eat from ‘duit haram’. You can hide in this world and just leave such comment that hurt me. But we will see one day (AKHIRAT) and you will beg for my forgiveness. Let ALLAH be a judge. ALLAHUAKHBAR!!!!

4 comments:

Purple 28 said...

Sadi, akak ckp ngan Sahabat Gunung pasal ni...Dia kata skrg ni mmg tgh musim cyberwar...dia akan attack mana2 blog politik dan blo biasa untuk burukkan UMNO dan pemimpin UMNO.....

SG tgh attack balik dia kat shoutbox Sadi....

SaDi said...

Itulah yang saya geram tuuu... anyway thank you... ini menunjukkan kalau dlm cyberwar pun, org biasa bole terkena, kalau dalam WAR ZONE, lagi semua org kena. Jgn laa org Melayu bergaduh sesama sendiri. Yang rugi ORANG MELAYU jugak.

Sahabat-Gunung said...

Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang.....


.... Anwar kata Malaysia ini bukan Melayu punyalah Sadi... kalau tak caya, cuma tgk blog sahabat-gunung (apa yang anwar kata masa Sambutan Krismas 2007 di sebuah rstoren di Klang)... Kalau tak percaya, dengar banyak kali

Sorilah, sebab purple28 dan Sadi turut terkena tembakan dalam perang sekarang nie sebab `perang memang takde undang-undang....'

kak ja said...

Salam Sadi,
Kja rasa terpanggil utk komen skit kat cni, wpun kja tak pasti camna nak put it into words.. Ginilah, kja tak berahsia ttg wadah perjuangan yg kja pilih dan sokong.. Tetapi, kja yakin ada bnyk cara yg lbh molek dan enak utk kita cuba mengajak org lain sama2 menyokong perjuangan kita.. Tak perlu maki2 atau mencarut2.. Kalau buat cara baik, org faham dan cara tak baik pun org faham, kenapa pilih cara yg tak baik yg boleh men geruhkan persdraan sesama Islam?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...