Friday, January 16, 2009

Sinaran Bulan Paling Terang Untuk Tahun 2009

Ni sebenarnya cite untuk 11 Januari lepas... sadi tak sempat nak load gambar ni... sibuk sikit... anyway... masa sadi baca kat yahoo ahad lepas... article kat yahoo kata malam tu adalah malam bulan bersinar paling terang bagi tahun 2009... so pada malam tuuu... sadi dan hubby pun duduk laa kat luar...

sebenarnya nak mempolish kereta... giler kaaan nak polish kereta malam malam.... sebenarnya petang tu masa bawak diyana pergi kelas berenang... kereta sadi tersagat kat kereta innova yang diletakkan ditepi jalan yang sempit kat pusat akuatik tu... ada kee letak kereta yang besar gaban kat tepi jalan... dah laa sebelah kanan ada kereta waja... sebelah kiri pulak innova... eloknya pulak kat tepi selekoh... so apa lagi... bila hubby sadi bawak... tergesel laaa... ish... geram betul... calar kereta sadi... nasib baik tak kemek... walau pun sikit... sadi suruh jugak hubby sadi polish pasal tak nak cat kereta tuu melekat kat kereta sadi...

masa kitorang kat luar rumah... baru laa perasan yang malam tuuu sangat terang... baru sadi teringat artikel kat yahoo tuuu... so snap laa gambar... so... meh layan gambar bulan....

kalau korang perasan... ada planet kat tepi bulan tu... so nice... kalau ada teleskop... mesti boleh nampak lebih terang... bayangkan... kat mata kasar tak nampak... tapi bila dah snap foto... baru perasan... besarnya kuasa Allah... :)


masa snap gambar ni... terperasan ada macam awan merah kat tepi bulan... hmmm... kalau dulu... masa sadi baca buku astrologi... ada nama saintifik dia... hmmm.... tak ingat laaa....


rasa besarnya kuasa Allah.... terasa diri ni terlalu kerdil di alam ni... ini lebih memberikan sadi muhasabah diri agar lebih bersyukur atas pemberiannya... :D

5 comments:

azam alcatrazze said...

maha kuasa Allah... Tuhan sekalian alam...

aNIe said...

Sadi...akak suka tengok bulan mengambang...tapi tak dpt tengok bulan mengambang yang terang sebegitu...rugikan...untung sadi dpt snap gambar tu

nURmALa mAZLan said...

wah!!! x perasan la pulak ..Tapi kuasa Allah kan..x sapa yg tahu..

CuTeMiUt78 said...

wah.. tak perasan pun.. maha kuasa allah S.W.T. Beruntung sadi dapat menyasikkannya

sticker said...

leather handbags
bags
bag
handbag
handbags

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...