Monday, March 16, 2009

Kemalangan!!!!!!!!!!

Sabtu lepas... sadi nak pergi kelas berenang... disebabkan kelas berenang tu pukul 8.00 pagi... so Along dan sadi keluar rumah dalam pukul 7.15am pasal nak breakfast kat Pusat Akuatik... well... sadi bawak kereta pun tak laa laju sangat pasal sadi terpaksa pakai cermin mata.... contact lens tak boleh pakai pasal lepas ni nak berenang... so... sadi drive carefully.... :)

Lebih kurang kat jalan batu tiga lama... berhampiran dengan kilang gula csr... ada laa satu motor gila... yang telah membuat gila... dari lane 3 terus ke lane 1.... sadi masa tuu kat lane 1... tak dapat nak mengelak pasal kat belakang kereta sadi ada kereta lain.... sadi hon kereta pasal nak make sure kereta kat belakang sadi tak langgar kereta sadi.... macam slow moving movie... kereta sadi telah menyondol motor gila tuuu.... sadi dah break habis pun tak boleh nak mengelak dari motor gila ni... lepas tuu... nasib baik motor ni tak jatuh depan kereta sadi... kalau dia jatuh... confirm kepala dia kena langgar dengan kereta sadi... then... motor tuuu telah memecut laju sikit.... dah tuu... kereta sadi dan si mamat motor gila ni telah berhenti ditepi jalan... si mamat bodoh ni pulak check laa motor kapchai dia... takde yang calar pasal motor dia just kena bahagian tayar belakang jeee... yang part kereta sadi... kena bahagian depan sebelah kanan... bila sadi keluar kereta jeee... si mamat motor gila ni telah memecut laju lari.... EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIII..... geram gile.... dah laa sadi pakai cermin mata... tak berapa clear vision untuk tengok nombor plat motor tuuu.... bila sadi tengok lampu signal kereta sadi sebelah kanan dah termasuk ke dalam... AAAAALLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.... geramnya kat mamat motor niiiiii......

Lepas kelas berenang.... sadi pun bawak laa kereta sadi pergi workshop.... tempat lampu signal sadi tuu... dia punya plat yang pegang lampu tuuu dah patah... kalau nak ganti... kena ganti satu bumper kereta.... ish...ish...ish... bengang betul sadi dibuatnya... pastu... lampu kereta sadi tu just terletak macam tuu aje... kalau terlanggar sikit boleh terkeluar lampu signal tuuu... geram betul laaa... yang bahagian calar pulak... boleh pakai polish... tapi masih perasan calar kat kereta tuu... hmmmm.... tension gilaaaaaaaaa.......

Moral of the story: Walaupun kita bawak berhati-hati... ada orang lain yang tak berhati-hati dijalanraya... sadi rasa si mamat motor bodoh nii baru balik dari kerja malam.... mamai kat jalan raya... tapi itu tak boleh nak dijadikan alasan untuk bawak motor macam orang takde akal... kalau dah masuk bawah kereta... satu bende pun dah tak guna....

14 comments:

kirana said...

hati2 tau..mana tau kot mamat tu samseng ker...
sib baik dia tak apa2 kan sadi

geram kan..kita dha hati2 ..org lain wat hal..
anggap jer la tak der rezki :)
sabar2..

SaDi said...

itu laa pasal... nasib baik takde nyawa yang melayang... tapi kat hati sadi rasa gemuruh gilerrrrr.....

NONIE AZIZ said...

huishhhh...bahaya betui...itulahkan sadi kalau kita hati2 orang lain plak yg tak hati2

miszrLina said...

aduh....

dah drive extra carefully pon kena kan... slalu camtu coz ada org lain x peduli.... hanye pk diri sdiri...
jalan dia sorg agaknye...

sib baik sadi x sempat baling kasut kat mamat tu eh...huhu

SaDi said...

kak nonie... ha ah.... rasa gementar betul masa tengok motor tu depan kete sadi... alhamdullilah just kemalangan kecil jeee....

SaDi said...

miszrilina... itu laaa... kalau masa tuu sadi pakai contact lens... dah pasti sadi baling jee mamat tuuu dengan selipar (masa tuu sadi pakai selipar je)... huahuahuahuahuahua :D

MaDihays{Ida} said...

hadusss, x pasal je dek kegilak'an org lain kak sadi yang jadi mangsa.. kalu saya kat tempat akk sure sy dengan sangat marah berkata 'rase2 macam nak langgar je mamat moto tu' kih kih kih, tp kak sadi rilek dan tenang x macam saya nie.. :)

nURmALa mAZLan said...

isk...seb baik la x de apa2 yg buruk berlaku..

mmg betul pon.. kadang2 kita pounya la berhati2 tapi org lain la pulak yg buat hal

SaDi said...

madihays... kalau dipikirkan balik... nasib baik jugak masa tu saya yang drive... kalau hubby sadi yang drive... rasanya dah innalillah dah kat mamat tuuu....

SaDi said...

nurmala... rasanya mmg semakin ramai penunggang motor yang reckless kat jalanraya... sepatutnya lebih perketatkan lesen org nak bawak motor niiiii....

Baby Tiger said...

eiei geramnya!! bencik ar kat rempit2 nih..

SaDi said...

babytiger.... diorang ni tak sayang nyawa sendiri... org lain pulak yg nak jaga nyawa diorang ni...

JIVEBUMZ said...

seb baik sadi tak jadi pape ek.. mmgla sadi aritu saya pon same gak masa mula2 kuar keta tak semena mena mamat nie langgar kete kite dari arah blakang.. geram betui la!!!

moralnye kalo kite tak langgar orang.. orang yg langgar kite kan?? huhu

SaDi said...

jivebums.... itu laa pasal.... sebab tuu kita kena amalkan doa naik kenderaan...huhuhhhuhuhu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...