Friday, March 13, 2009

Melanguk Tengok Mr Bean

Just nak share gambar masa bebudak ni tengok Mr Bean.... kononnya nak belajar menulis... at the end... tengok TV... huahuahuahuahua :D

masa ni mr bean baru start...


selepas 5 minit... haaa.... tak bergerak seganjak pun...


selang beberapa ketika.... masih tak berubah....



Lepas insiden ni.... setiap kali nak suruh buat homework.... semua anak sadi kena duduk kat meja makan.... supaya tak direct tengok TV... kalau dah tengok TV macam tuuu... pukul berapa pulak laaa homework nak siap.... huahuahuahuahuahua :D

Moral of the story.... jangan buka tv bila anak-anak nak belajar..... alamatnya... tak boleh concentrate laa diorang ni nak belajar.... :)

15 comments:

JIVEBUMZ said...

betul betu betullll jgn bagi depa tgk tv masa wat homework

liwaniel said...

khusyuk nye diorang tgk mr. bean...betul tu sadi...mmg tak leh bagi budak2 ni belajar depan tv...

SaDi said...

betul..betul..betul... :D

:iBuAfiQah: said...

sadi kena buat bilik study nie..
senang xdirect dgn tv...

Mamamanja said...

yg di depan lagi menarik dari yang di atas meja

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

tulah pasal...masalahnye saya bosan nak tunggu dia buat keje sekolah so sambil2 tu tengok ler tv..dah budak2 ni pun tak leh nak belajar hehehe...

mmg leka tengok mr bean tu...

SaDi said...

ibuafiqah... sebenarnya dah ada meja study dalam bilik diorang ni... tapi... sadi malas nak suruh diorang buat kat bilik memasing... susah nak monitor.... huahuahuahuahahua :D

SaDi said...

mamamanja... nasib baik ada meja kecik depan tv tuuu... kmalau tidak dah melekat muka sorang2 kat tv tuuu... huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu :p

CuTeMiUt78 said...

betul tu sadi... klu dah duk ngadap tv.. memang tak siap plak keja sekolah nya tu

SaDi said...

nrina... ha ah... nak tunggu diorang ni buat homework mmg lama sangat... ceeehhhhhh.... macam laa masa sadi kecik dulu cepat sangat buat homework... :)

SaDi said...

cutemiut... tau takpe... sekarang ni kena paksa diorang duduk kat meja makan... selagi tak siap homework... tak boleh duduk kat living room... huhuhuhuhhuhuhuuhu :D

*SiRibenMerah said...

wwahhhhhhh..
sampai nak masuk dalam TV..
hehehehe.. babap montot sorg2 kalo time wat homework tgk tv..

SaDi said...

sirebenmerah... ha ah... babab dia kalau malas buat homework... huahauhauhauhauhuahua :D

sheila said...

jgnkan time anak2 study tv tu perlu di off..time kit study pun kene gak..hehhehe

SaDi said...

sheila... hohohohoho... betul.. betul.. betul... huahuahuahua :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...