Saturday, November 22, 2008

RENOVATION CONTEST... :D

I'm in puzzle...whoever that can gives the best suggestion to me.... I will gives some prize... and the prizes either cash or skin care products... you can choose...hehehhehehehe... are you interested... hurry up... leave your message... this contest will close by this WEDNESDAY... 12.00 noon!!!!!!!!!!!!!!!!

Here is the RIDDLE... huahuahuahuahua...:p
***************************************************************************

I am planning to do some renovation... again... huahuahuahua :D... this time... my car porch and fence.... hehehhehehehe...

Orait... I need some advice.... there is 5 options.... and I'm confused...








First Quatation...
Car Porch.... fully tiles
Fence... full concrete
Gate... normal...
Cost: RM4500

Second Quatation...
Car Porch.... fully tiles
Fence... full concrete
Gate... automatic gate... 17 ft...
Cost: RM9000

Third Quatation...
Car Porch.... fully tiles
Fence... full concrete
Gate... automatic gate... 12 ft...
Plaster Ceiling
Cost: RM10000

Fourth Quatation...
Car Porch.... fully tiles
Fence... full concrete
Gate... normal
Living room extension... beside the car porch... 12ft x 9ft
Cost: RM 16000

Fifth Quatation...
Car Porch.... fully tiles
Fence... full concrete
Gate... automatic gate
Living room extension... beside the car porch... 12ft x 9ft
Cost: RM 20000

Actually... I prefer the fifth quatation... however... my hubby said that it is too expensive... and my mother said that I do not need to extend my living room.... because there will be very limited space for my kids to play outside.... hmmm.... my mother prefer the first quatation... and my hubby prefer the second quatation... hmmmmm... so... do I need to extend my living room.... hmmmmmmmm... :I my budget for the renovation.... flexible... however I must pleased my mother and my hubby... and I also need to ensure that my need is fulfill.... hmmmmm :I

*******************************************************************

So... what is your opinion.... :)

9 comments:

shabaneeny said...

sadi, rasanya saya agree ngan ur hubby n ur momla... takyahla xtent ur living room.. kesian anak2 takde tempat nak main.... nanti klau u tak xtent, u blehla buat garden party..hehehehe.. yela..porch dah tiles n siap ngan plaster ceiling.. anak2 pun pun bermain ngan selamat..so saya pilih third quotation.... for me living room tak besar sgt takper pslnya jarang2 kita melepak kat ctu... (yeker?) tambah plak bla dah bsr dah nampak kong n bla nampak kosong for sure nak tambah perabot... end up... still nampak sempit... dahla cost xtent living room mhl (for me) n kena pulak tambah kos utk perabot..heheheheh...

YANI said...

aah Sadi, if i ..i pi;ih 3rd option tu..with plaster ceiling sbb cantik sikit dan u bolehla letak lampu, kipas cantik2..tak payah extend dulu sbb family u pun bknnya besar sgt..i rasa kalau u nak extend maybe lepas anak2 u dah besar, nak kawen ke...hehehe...lamanya lg ek...but, i think for me=3rd is d best...good luck!!

zeti said...

pd pdpt zt plak kan.. ikut kpd kperluan sadi & family la.. mcm zt & family pun ingat nk bsarkan living room sbb snang klu nk buat knduri, ruang tamu luas.. tp klu x luaskan pun x pe sbb kat lua still kita bole buat function.. zt tgk kat area umah zt ni diaorg x bsarkan living room tp kat parking tu diaorg buat ceiling (kayu) yg ada skali ngan kipas.. klu zt ada gmbr nnt zt emel sadi.. tp nice gak klu buat camtu.. x sure plak bape costnye.. pape pun, ikut kperluan sadi & family k :)

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said...

sadi,
pada pandangan irnie betul kata2 hubby n mak sadi tu...
xpayah extent dulu living room tu...
hanya renovate porch keta n pintu pagar tu jerr..
lgpun bila besarkan living room tu nnti anak2 xder tempat nak bermain n melibatkan kos yg mahal..
biar ada laman senang nak buat BBQ party dgn anak2 n family kerr..
ini pd pandangan irnie jerr..

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said...

so, irnie pilih 3rd option gak...

~Eila @ Along~ said...

sis sadi..kalo eila..eila pilih 3rd quote coz..dah alang2 byr 9k..better cantikkan siling dgn 1k..kat situ pun leh juga letak kerusi kalo nak duduk2 mengadap taman tuuu..just my opinion ye..

Mummy Cool said...

pada mummy yang 3rd tu nampak lebih bagus....
kadangkala memang susah nak penuhi kehendak semua ni....
apapun pilihan sadi mummy sokong.. hehehe

CuTeMiUt78 said...

emm.. sadi..klu kita diberi pilihan, kita akan choose yg no 3 gak..sama pandangan ngan yani..tapi terpulang pada sadi la..

SaDi said...

to all the commentors... thank you so much for your support... mmmuuuuaaaahhhhhh :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...