My Small Business... Jom ke blog GALERI BUKU untuk novel terpakai dgn harga berpatutan

Wednesday, January 7, 2009

Berenang di Pusat Akuatik Shah Alam

Sadi rasa ramai yang tahu kat pusat akuatik shah alam ni menyediakan kolam renang untuk sukan renang... tapi satu perkara yang sadi tak tau dulu... kat sini ada disediakan kelas berenang untuk publik... last time sadi ingat kalau jadi atlit baru boleh gunakan kemudahan tu... last week... masa surf internet... sadi terbaca artikel pasal belajar berenang dan kelebihannya.. lepas tuuu sadi terus cari kelas berenang yang disediakan... setelah survey punya survey... terjumpa laa website MBSA... majlis perbandaran shah alam... pastu masa klik untuk pusat akuatik.... baru laa sadi tau ada kelas berenang untuk semua peringkat umur....

sadi pun minta hubby sadi call satu number phone.... bila dah tanya... orang tu charge RM250 untuk 8 sessi... satu minggu kena pergi 2 sessi... satu sessi selama satu jam... emmm.. bagi sadi... terlalu mahal laaa.... then sadi pun decide nak survey harga kat pusat akuatik sendiri... masa sadi pergi... rupanya RM250 tu adalah untuk kelas peribadi... then... ada jugak yang menyediakan kelas peribadi hingga RM500 untuk 8 sessi... so it means... RM250 untuk 8 sessi tu murah....

then.... sadi pun survey lagi harga yang lain... harga utk berenang ni berbeza mengikut umur dan jenis... so sadi pun decide masukkan diyana kelas berenang berkumpulan... untuk 8 sessi... RM100... dua kali seminggu... sabtu pagi dan ahad petang... so... kalau ada sesiapa yang berminat nak masuk kelas berenang... meh laa masuk kelas berenang kat pusat akuatik shah alam.... :D

Orait... meh layan gambar diyana belajar berenang...

ni masa menunggu kelas...


posing sikit....


ni laaa suasana org kat kolam renang...


untuk kelas diyana... sorang instructor ajar 3 orang...


berlatih berenang... :D


Diyana seronok betul dapat belajar berenang... macam itik main air... tapi menggigil jugak laa dia pasal 2 jam berendam dalam air... :)

10 comments:

nURmALa mAZLan said...

bagus la kak belajar berenang..
jgn jadi cam kita x tau berenang..hehehe

wanie said...

bagusla diyana belajar berenang..wanie ni tak reti2 berenang..takut air lagi ade la..

kalau kelas berenang untuk umur cam irfan ade tak?

SaDi said...

nurmala... sadi boleh berenang sikit-sikit... tapi tak tahan nafas lama... itu yang nak hantar diyana belaja berenang betul-betul...

wanie... kalau umur irfan... sadi rasa boleh... dia start ajar dari umur 4 tahun... tapi kena tengok jugak... samada irfan takut air atau tak... kalau dia takut air... biar dia besar sikit baru belajar... macam anak sadi yg danial tuu... dah boleh belajar... tapi dia takut air... so tungu dia besar sikit baru belajar... takut dia gayat air... :)

wanie said...

irfan ni kalau swimming pool biasa dia tak takut..leh siap main terjun2 sendiri lagi..kalau laut dia takut

aNIe said...

Sadi...memang kat situ ada kelas berenang...akak nak masukkan Fareez dulu...tapi belum dpt pergi lagik

CuTeMiUt78 said...

wah... bagus ler diyana belajar berenang.. bestkan

pB said...

boleh mintak no phone ?

zeti said...

utk dewasa cam kita ni ada x instructor? zt ni bkn nye reti b'rnang.. nk apungkan bdn pun masalah.. buat malu je ngan diyana nnt :p

SaDi said...

wanie... kalau camtu... tunggu dia besar sikit... baru masukkan kelas berenang :)

kak anie... meh laaa masukkan fareez... boleh jumpa sadi kat sana... hauhauhauahuhua :D

cutemiut... haah... sadi pun rasa nak terjun mandi jugak... hehehheheheh :)

pb... dah kasi... :)

zeti... kalau org dewesa pun boleh belajar jugak... tapi tak sama kelas ngan budak-budak laaa... harga pun lain tau... :D

Anonymous said...

salam, tingin nak berenang kat pusat akuatik tu, kat sana ada tak masa khas untuk ladies ja swimming?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...