Wednesday, December 3, 2008

Teka teki teka tekuk

I was stressed... then I read one of my hubby favourite blog... well... I would like to share this TEKA TEKI... HUAHUAHUAHUAHUA :D
*****************************************************************************
1. Dalam Banyak2 air,air apa yg paling berani?

Ha.Ha.Ape bende tu?! Kalau nak tahu, jawapan yg sebenarnye ialah air
terjun..sebab dia berani terjun!!!! Ha!!! Ha!!! Ha!!!!!

2. Banyak- banyak binatang…binatang apa keluar haid…

jwpn: kura-kura..ala tu pun tak tahu…keluar HEAD….tak paham jugak.ala kepala le..

3. Dlm bnyk2 binatang….. bntg ape yg bertelur dan beranak…..kira 2 alam la

niiii….. ha jwp2…. …siput babilaaaaa…..ye la siput bertelur…babi beranak….

4. Kalau anda ni semuanya pandaiiii cuba teka, banyak-banyak sungai, sungai apa yang paling berat?

Jawapannya ialah Sungai Besi…Ha…ha…ha…

5. Kereta dengan motor, mana lebih tua?

jawapannya adalah motor,sebab motor pakai tongkat…

6. Dlm banyak- banyak pokok,pokok apa yg baik hati?

jwpn dia pokok pisang sebab dia keluarkan jantung dia.

7. Ni dia satu lagi teka teki dari aku..huruf jawi apa yang ada angin…

huruf TA dan YA laa… kan jadi TAYAR tu

8. kasut apa yang paling keras?

Kasut batu..salah maa.. kasut BATA laaaa…muhahaha..lawak ka?

9. Sebuah bas telah berhenti secara mendadak kerana hampir terlanggar
seekor katak.apakah yang akan turun dahulu selepas pemandu itu behenti?

jawapannya ialah meter bas tulah

10. Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh kahwin …ahhh sape dapat jawab????

jawapannya ialah…huruf i ngan u lerrr..hehehehehe.nih antara
pasangan bercinta lerrr ..hehehehe

11. Kalau korang pandai math, 5 orang cina tolak 3 orang india , jadi apa?

orang india tu jatuh lah…. keh keh keh!!!

12. Ada 3 biji limau kendian di bahagi kepada 3 bahagian..lepas tu dibagi pulak pada 3 org..baper seorang dapat ?…kes kes kes kes korang mesti lemah IQ kan ..

jawapannya sorang dapat sebiji limau ler..sbb sama gak ko potong atau
tak…hehehhe mesti dapat sorang sebiji

13. benda apa kalau naik tak turun dah?
jwpn dia umur la.ish…ish…

14. KENAPA TAYAR BELAKANG KENDERAAN SELALU BOTAK DAHULU DARIPADA TAYAR HADAPAN?
SEBABNYA IALAH DIA SELALU MEMIKIRKAN KENAPA DIA TIDAK DAPAT MEMECUT
TAYAR HADAPAN

15. cuba teka, mouse komputer , jantan ke betina?

jawapannye betina ler..pasal dia pakai pad.hehe

16. Ada sekor gajah dan sekor kancil,berjalan2 dalam hutan.Suatu ketika,mereka terjumpa sebuah titi. Semasa kancil menaiki titi tersebut, titi tersebut runtuh.Kancil telah patah kaki. Gajah pula patah………

Gajah patah apa rasanya ya???? Gajah PATAH BALIK kot!

17. Dalam banyak banyak lembu,lembu apa yang semua petani cari

lembu yang hilang lah . kalau tak hilang siapa lah ada masa nak kisah pasal lembu.

18. Hidupan apa didalam laut paling tua.

jawapannya udang sebab dia sudah bongkok dan berjanggut..ha–ha–ha–ha–

19. Cube teka ye benda apa apabila kita berdiri dia baring, bila kita baring dia berdiri…….?

jawapannye tapak kaki la……

20. Banyak2 ikan, ikan apa yang pemalu…

jawapan nyer :ikan sardin.sebab nyer dier duduk dlm tin..

21. ANDAIKATA ANDA TERJUMPA MAYAT MANUSIA DAN BANGKAI HAIWAN YANG MANA SATU ANDA PERLU TUTUP DAHULU?

JAWAB..JAWAB JGN TAK JAWAB..DUA-DUA..SALAHLA.. TAK TAHU..TENTULAH HIDUNG..

22. APAKAH BENDA YANG KITA POTONG IA TETAP AKAN PANJANG?

HA JAWAPANYA MESTILAH KACANG PANJANG KAN. TAKKANLAH DAH POTONG KITA KENA PANGGIL KACANG PENDEK TAK SESUAI TAU. hehe..

25 comments:

aju said...

huahuahua....lawak tul la...pandai jer depa ni mereka2 tekateki nih...hiburan santai nampak,setelah meletos pagi tadi yer...hahahaha

SaDi said...

tau takpe... sadi mmg marah... masih panas hati nii... maybe terlalu banyak masalah dalam kepala sadi niii... sebab tuuu terlepas marah yang terpendam kat dada sadi nii... dan cara yang paling senang nak melupakan sekejap masalah... mesti laa baca cite lawak atau aper2 lawak yang boleh buat sadi tergelak... so... sambung gelak baca teka teki tuuu... huahuahuahuahuahua :D

aNIe said...

Hahahaha...sadi ni macam2 aje...

Ini mesti nak release tensyen ni...takpe...sesekali berteka teki memang syok

Mummy Cool said...

hahahahahaha.. u really make my day... so now mummy tersenyum sendiri sambil mengingati semua jawapan teki teka tekuk tu...hehehehe

busyuksayang said...

lawak tul teka teki nie...mana u dpt nie sadi??? hehehe!!!

CuTeMiUt78 said...

jap2..nak gelak dulu ni sambil guling2.. kah..kah..kah..

CuTeMiUt78 said...

jawapan teka teki tu memang lawak..

CuTeMiUt78 said...

smpi sekarang ni still duk tersengih2 lagi.. bila baca jawapan teka teki tu.. heh.heh..heh..

CuTeMiUt78 said...

takpe la sadi, release tensen kan..

CuTeMiUt78 said...

dah lah.. jgn dok tensen2 sgt.. nnti blh mudarat kat diri sadi plak..

CuTeMiUt78 said...

setiap manusia tak lari dari masalah kan..

CuTeMiUt78 said...

so ceria2 kan dirimu..

wanie said...

hehehe...mmg lawak teka teki ni..leh juak release tension

wanie said...

sadi..jgn tension2 sgt ye

CuTeMiUt78 said...

anyway kita dah pos hadiah utk sadi

CuTeMiUt78 said...

hadiah top komentar kat blog kita tu..

CuTeMiUt78 said...

hopefully sadi suka la ngan hadiah kita yg tak seberapa tu ya..

CuTeMiUt78 said...

thanks sadi byk beri komen kat blog kita

CuTeMiUt78 said...

tungguuu hadiah tu dlm perjalanan ya.. mungkin sehari dua sampai la

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh...

CuTeMiUt78 said...

dah sampai nnti blh buat n3nya..

CuTeMiUt78 said...

ok sadi.. takmo tensen2 ya..

CuTeMiUt78 said...

;)

Nurmala said...

baca teka teki niterongat pulak zaman sekolah2 dulu..hehe

SaDi said...

kak anie... hehehhehe... masa sadi baca pun sadi tergelak sorang2... huahuahuahuahua... :)

mummycool... sadi siap main teka teki nii ngan diyana... marah dia tak tau nak jawab... huahuahuahua :D

busyuksayang... hubby sadi laa yg share teka teki niii... dia baca blog member dia... huahuahuahua :D

cutemiut... ni nak ceriakan hati laa ni... buat lawak sorang-sorang... pastu gelak... huahuahuahau... nasib baik kat rumah... kalau kat luar... mau org ingat something short circuit kat otak... huahauhuahuahua :D

wanie... orait my dear...

cutemiut... haaa... ye keee... thank you so much... mmmuuuaaahhhhh :D

nurmala... ha ah.. masa kecik selalu main teka teki ngan member... kelakar betul laaaa.... huahauhauhua :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...