Thursday, April 23, 2009

Siti hanya berselendang..akan berubah pakai tudung perlahan2...

Yang ini just berita yang sadi nak share dengan uols... layan....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


KUALA LUMPUR: Penyanyi tersohor, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin meminta peminat memberi masa kepadanya untuk memakai tudung sepenuhnya.

Siti Nurhaliza, 29, mengakui sejak pulang menunaikan ibadat haji pada 27 Disember lalu, peminat amat berharap dia memakai tudung, bukan sekadar selendang untuk menutup rambut.

“Saya harap beri sedikit masa kerana saya masih aktif dalam bidang ini (industri hiburan).

“Isu ini sudah saya jawab bahawa saya hanya berselendang bukan memakai tudung selepas bergelar hajah,” katanya yang dihubungi semalam.

Penyanyi Wanita Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH 2008) itu berkata, mungkin ada peminat membuat anggapan negatif mengenai tindakannya yang hanya memakai tudung pada majlis tertentu.

“Saya akui selesa memakai selendang kecuali untuk disesuaikan dengan persembahan tertentu yang perlu memakai tudung.

“Ini kerana saya tidak mahu perubahan drastik. Insya-Allah, saya akan lakukan perubahan ini secara perlahan-lahan dan harap peminat bersabar,” katanya.

Ahad lalu, seorang peminat menegur Siti Nurhaliza menerusi ruangan i-Metro dalam Metro Ahad mengatakan penyanyi itu tidak konsisten memakai tudung kerana dalam video klip, rambut ditutup, tetapi leher terdedah.

Peminat terbabit turut menegur rambut penyanyi wanita nombor satu negara itu terdedah pada waktu santai.

Perkara itu juga pernah dibangkit beberapa peminat lain yang memberi pendapat jika fesyen Siti Nurhaliza sebegitu, lebih baik membuka terus tudung atau selendang kerana imej dulu lebih cantik.

Siti Nurhaliza sebelum ini pernah menyatakan dia bersedia menerima apa saja maklum balas daripada peminat mengenai penampilannya sekarang sama ada positif atau negatif.

Dia berkata, tidak mahu melakukan perubahan drastik, sebaliknya dilakukan secara perlahan-lahan.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MORAL OF THE STORY: pakai tudung pun perlahan-lahan... hmmm... (*_*)

4 comments:

nURmALa mAZLan said...

biar lambat asal selamat..ekekeke~

Baby Tiger said...

ha tu lah, sebelum gi mekah sibuk canang satu malaysia nak p akai tudung..

kalu dia tak bgtaw media isu pakai tudung, dia balik mekah pakai selendang, orang takkan ngata..orang akan cakap baguslah dsiti dah start pakai selendang..

ini dah terlepas cakap.....
tataw la!!

ARA Lindungan Bulan said...

It depends on her to wear properly or not. kita cuma jd pemerhati okeh.dia mungkin rasa perlu pakai tudung after back from Mecca w/pn hati maseh xnk wearing tudung yet. Sbb tu agaknya ct pakai selendang.

No matter what it is, ct ttp shomel lah!

;)

kakLuna said...

apapun kalo Allah bg nikmat sket2 perlahan2 pd dia agak2 dia leh sabar ke...

hmm..manusia skrg sungguh mudah mempermainkan hukuman Tuhan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...