Thursday, May 7, 2009

Putrajaya dan Aku... :)

Dah lama jugak sadi tak update pasal cerita sadi ni... well... bukan apa... just busy dan stress sikit... nak update pun rasa macam susah... anyway... ni nak capture cerita dari minggu lepas... so layan laa kronologi cerita sadi niii... LAYANNNNZZZZZZZ...

30 APRIL 2009
Hari yang sungguh stress bagi sadi... surat lantikan masih tak keluar lagi dari SPA... nak buat macamana... dah tuu... sadi pun plan laa nak mintak tangguh kat BPFK sekali lagi... nak mohon 30 hari extend lagi... tapi malangnya tak dapat.... so... balik rumah dalam keadaan stress...

1 MEI 2009
duduk kat rumah... dan tidur sepanjang hari... bad mood... :(

2 MEI 2009
cuba mencerikan diri dengan pergi survery kereta ... tapi masih tak happy.... rasa rugi pulak kalau tukar kereta pasal.... lebih baik duit tuuu simpan untuk asa hadapan...

3 MEI 2009
sambung stress... cuba mengemas rumah untuk mengelakkan rasa depress... then... rasa sakit pinggang... :(

4 MEI 2009
dapat MC untuk 2 hari... sepatutnya hari ni pergi PERAK untuk lapor diri kat sana... tapi... tak larat nak drive pergi sana... (ini alasan laaa)... anyway... petang tuuu surat dari SPA nak keluar... tapi surat tuuu keluar pukul 5 lebih... so... besok baru boleh settlekan...

5 MEI 2009
pergi ke putrajaya untuk dapatkan surat lantikan dari SPA... selepas tuu terus pergi wisma putra dan kkm untuk menguruskan surat tawaran untuk report duty di wisma putra... DAN... sadi berjaya untuk ke wisma putra... akhirnya... dan kena lapor diri 6 MEI 2009... petang tuuu pergi kat opis... jumpa laa ngan semua kengkawan dan bos yang kerja kat BPFK buat hari last... setelah memohon maaf atas semua salah silap kat org kat opis lama... sadi pun kemas laa barang untuk berpindah opis esok... so... inilaa gambar last sadi di kubikel sadi...


6 MEI 2009
hari ni melapor diri... banyak cerita pasal first day nii... tapi... sadi just nak share gambar bilik sadi kat wisma putra... layan....

ini laa bilik sadi


ini laa meja kerja baru sadi... dan alhamdullilah dapat laptop....


ada almari besar untuk menyimpan segala barang dan toilet... opis ni sebenarnya untuk asrama... tapi telah diubahsuai jadi opis...


pemandangan dari tingkap bilik sadi...


nampak laa kawasan perumahan kat putrajaya ni... tapi tak tau presint berapa...


dari tepi nampak laa pintu masuk wisma putra...


opis ni buat sementara waktu jee... nanti kena pindah keluar... kat mana... mungkin cyberjaya... bila.... entah laaaa....

7 MEI 2009
dan sekarang ni dah rasa bebanan kerja... moga sadi dapat buat kerja dengan baik...

15 comments:

izawani/JEEN said...

Ler... pindah kerja, atau pindah pejabat ? luasnya pejabat... kerja mesti jadi orang besar nih... gaji mesti besor... nanti bley beli rumah macam abang plak... ekekeke...

SaDi said...

izawani.... ini dah kes pindah kerja dan pindah laa ke pejabat baru.... sadi orangnya tak laa besar... sedang-sedang aje.... tapi kalau part nak beli rumah macam abang sadi tuuu... rasanya tak mampu laaa.... huahuahuahuahuahua :p

Baby Tiger said...

waaahhh besarnya opish!!!

hatiberbunga said...

wah..!!! besarnya bilik opis ko!!
jeles sey!

nURmALa mAZLan said...

kak..besau nyer office..
akak bos eh.. naper ngan tempat kerja lama kak sampai benti

Eija @ Purple28 said...

selamat bertugas di tempat baru...jgn lupa akak kalo outstation...huhuhu

SaDi said...

baby tiger... alhamdullilah... tapi ni pun menumpang jee... nanti kena cari tempat baru untuk ofis niii.... :)

SaDi said...

hatiberbunga... jangan laa jeles lak... kalau opis dah besar... tanggungjawab tuuu sangat laa besar.... part tanggungjawab tuu yang takut.... pasal aku yang kecik niii dengan tanggungjawab yang besar.... berpeluh laa nak menjawab.... :I

SaDi said...

nurmala... ohh my dear... bukan laa sadi ni berhenti kerja dari tempat lama.... hanya dapat rezeki untuk kenaikan pangkat dan dapat berpeluang bekerja dikementerian lain pulak... tapi tempoh ni sementara... bila sampai waktu... sadi tetap kena balik bekerja di kementeria kesihatan balik... :)

SaDi said...

eija... mesti laa saya ingat kat akak... saya dah bg tau kak nurul pasal plan kita hari tuuu... so... get ready untuk 30 nov-4dec tahun ni... mula laa menyimpan duit dari sekarang... pasal masa tuuu saya akan pergi the hague.... so boleh laaa join sekali... :)

NONIE AZIZ said...

Alhamdulillah..tahniah dari cubical ke bilik yang beso!!!

zeti said...

bestnye dpt bilik sndiri.. siap ada toilet lg.. tu la berkat bsabar kan ;) thniah naik pangkat..

:iBuAfiQah: said...

tahniah sadi dapat naik pangkat...besonya bilik..

dah dekat opis sadi dgn mof nie..

CuTeMiUt78 said...

wah.. bestnya office sadi.. siap ada bilik sendri lagi.. tahniah ya.. tu la berkat kesabaran sadi selama ni.. walaupun hanya sementara dah memadai la tu..

Geolife said...

Tahniah ofis baru...

p/s: jom sama-sama stress huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...