Wednesday, May 20, 2009

I Miss...

Sekarang ni sadi dah mula sibuk kat tempat baru.... dah tak sempat nak menjengah dan mengupdate kegiatan seharian seperti dulu... BLOG... hmmm... rasa rindu pulak tak mengupdate blog ni... bukannya tak nak mengupdate cerita... tetapi terlalu banyak isu yang perlu diselesaikan dahulu...

yang pertamanya... minggu depan sadi convo kat uitm... hari sabtu ni sadi akan ambil jubah kat uitm dan raptai sekali... the event... convocation... sadi dan kengkawan dapat sidang pertama... so... hari selasa depan ni convo.... yyaaaaaahhhhhooooooo..... dan sebelum nak convo... terpaksa laa berkorban beberapa hinggit aka RM... pasal nak bayar yuran yang tak ditangung oleh biasiswa JPA... nak buat macamana... terpaksa laa bayar... isnin lepas hubby sadi tolong pergi bayarkan kat bank islam... alhamdullilah... tadi sadi check kat laman uitm... sadi dah takde hutang dengan uitm lagik... so boleh laa convo nanti.... :D

yang keduanya... sekarang ni sadi banyak kena buat perancangan kat tempat kerja sadi... dan yang paling penting buat masa ni... nak kena buat presentation untuk menteri.... hari tuuu kaannnn ada rombakan kabinet... jadi wisma putra ni dapat laa menteri baru.... semalam ada perhimpunan bulanan dan menteri adalah memberikan sepatah dua kata mengenai tugasan dan cabaran beliau sebagai menteri... dan yang paling penting... kakitangan wisma putra perlu memberikan informasi yang betul dan tepat dalam semua perkara yang berkaitan situasi semasa... secara amnya... menteri dah dengar taklimat tentang wisma putra.... dan.... dia berminat nak dengar semua bahagian dibawah kementeriannya.... jadi... bahagian sadi kerja ni kena laa prepare proper presentation untuk menteri dan timbalan menteri mengenai fungsi, perancangan masa hadapan dan cabaran yang dihadapi... part tuuu yang membuatkan sadi sibuk sikit pasal ada beberapa perkara yang perlu dirombak agar dapat melincirkan tugasan setiap pegawai dan kementerian lain dalam mengimplementasikan akta dan peraturan yang telah digubal didalam parlimen.... memandangkan tempat sadi ni merupakan kombinasi 14 kementerian dan agensi lain...dan wisma putra sebagai lead agency... jadi... kena ada kesenambungan penguatkuasaan dari semua kementerian lain... bukan sekadar pegawai diwisma putra sahaja... hmmm... entah laaa.... sadi pun baru setahun jagung... dan banyak rujukan yang perlu sadi baca agar dapat memberikan gambaran yang sebenar kepada menteri dan juga kementerian lain agar penguatkuasaan dari semua pihak dapat diambil... [apa laaa yang aku ngarut ni... layan je laaaa....] :)

Yang ketiganya.... sadi sekarang ni rindu pulak kat tempat kerja lama sadi... tempat jatuh lagi dikenang... ini kan pulak tempat mula kerja... rasa banyak pengalaman sadi kat tempat kerja lama sadi yang boleh digunakan kat tempat baru sadi kerja... kalau laa sadi boleh dapat team yang dedicated macam kat tempat kerja dulu... sadi rasa banyak perkara yang boleh diimplementasikan dengan cepat.... lagi pun... masalah utama kat tempat sadi.... tak cukup kakitangan... hanya ada 2 pegawai sahaja yang boleh bantu sadi buat masa sekarang ni... dan bagi sadi... tempat sadi ni memerlukan lebih ramai pegawai... bagi melincirkan skop tugasan yang diberikan... hmmm... nanti... sadi nak try minta untuk perjawatan baru... pasal pegawai yang kat tempat sadi ni... sorang ni... tengah tunggu surat panggilan untuk posting ke kedutaan di luar negara... jadi kena ada pegawai yang boleh menggantikan dia.... hmmm... runsing laa pulak....

haa.... dah pukul 7.30am... dah kena start buat kerja... huahuahauhauahuahua... kalau bos sadi tahu pagi ni datang kerja ngular dulu baru buat kerja... habis laa aku..... huahuahuahuahuahuahuahua :p

moral of the story: hijrah itu penting dalam kehidupan kita.... :)

8 comments:

busyuksayang said...

hi sadi...lama tak dgr cite....hows life & work??? rindu dia...:)

CuTeMiUt78 said...

wah... lama tak dgr citer sadi.. congrate sadi, akhirnya berjaya gak sadi convo kan.. eemmm biasa la tmpt keja baru.. makanya serba serbi nak kena baru.. apapun semoga sadi tabah menghadapinya.. :D

Anonymous said...

congrats convo...bila la turn aku nak dpt master...
-balkis-

mummysya said...

yelah lama tak dgr berita...

Semoga awak sihat selalu dear...

SaDi said...

busyuksayang.... sekarang ni terlalu banyak conflik... itu yang dah lama tak update blog...

SaDi said...

cutemiut.... thank you.... buat masa sekarang ni sadi tengah dalam keadaan stress... itu yang tak load cerita baru... takut terload cerita yang boleh dikategorikan rahsia negara laa pulak.... :p

SaDi said...

balqis... aku doakan kau berjaya amik master sampai ke peringkat phd pulak... aminnn.....

SaDi said...

mummysya... kita pun ridu nak jenguk blog kengkawan lain... kalau ada masa nanti... pasti sadi akan aktif seperti dulu balik.... ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...