Wednesday, January 27, 2010

Jangan marah....

Macam biasa... hari ni aku baca paper.. dan tajuk harian metro hari ni buat aku senyum sinis... Kempen Benci Memey... kalau Ahad lepas kecoh semalaya pasal kempen benci Fasha Sandha... sekarang ni... kalau org tak puas hati... boleh je publish kat internet... satu dunia boleh tahu... kalau artis buat tak elok... perangai pun tak boleh nak dijadikan teladan... mestilah orang bengang... kalau dulu menafikan ada hubungan dgn suami org... alih2 ada kenyataan nak pikat pula hati anak... org yang buta hati sahaja yang boleh menerima keadaan macam tu... dah laa suami kena kebas... anak pun nak dikebas... apa kes...ingat muka cantik... suara lemah lembut... buat salah... org lain boleh buat dek... kalau dah kes rampas suami org... sampai tua org akan ingat...

teringat sadi kisah dulu... ada cerita sorang artis buat filem blue dgn kekasih... nak tutup malu pasal perangai buruk tu... terus kahwin... lepas beberapa tahun...rumahtangga berkecai... minta ehsan dlm tv... kalau tengok dia ni berlakon... lebih baik tengok cite lain... pasal peribadi pompuan mcm ni menjatuhkan mertabat seorang wanita islam... kenapa lak nak menyokong dia ni dlm dunia lakonan... lebih baik layan cite upin ipin...

ni sadi nak share satu lagi cite betul... yg terjadi kat diri sadi... adalah satu budak ofis lama sadi... nak minta tolong ngan sadi... pasal terdesak tengah bulan... sadi ni tanya laa berapa nak sadi tolong dan bila dia boleh bayar... setelah menabur janji manis... akan bayar balik dalam tempoh sebulan... tapi.. bila masanya dah tiba... buat dek je... tak nak bayar... bila sadi kena tukar ofis... dia buat muka biasa je... tak nak bayar... bila sadi sms... pelbagai alasan pulak dia bagi... yang pelik... boleh pulak pergi ke negara seberang... hutang aku buat tak tau... buat empunya diri yg baca blog ni... sedar laa diri... takkan dah setahun hutang aku kau tak boleh bayar... nak aku cakap berlembut macamana lagi... nak aku tinggalkan jejak dalam facebook bagi org semua tahu ke... sadi tak kisah kalau dia ni bg tau masalah naper tak boleh bayar... buat member sadi kat ofis lama... berhati-hati laa dgn budak ni...

moral of the story: sekali kita buat salah... sampai mati org akan ingat kesalahan tu.. tapi kalau kita buat baik... org akan pergunakan kita demi kepentingan diri sendiri... oleh itu... buat baik biar pada tempatnya... kalau tidak... kita yang sakit hati kena goreng dengan si penipu.... lu pikirlah sendiri...

2 comments:

edyan7 said...

luahan perasaan ke nih...ngeh..ngeh..ngeh...

aku setuju... aku pon malas nak tgk budak pompuan tu... dia muda lagi... belum tahu kawen ni cam ne... ingat senang ke... org tu ada tanggungjawab ngan anak dia smpi mati tau... ngan bini dia je cerai.. anak2... kena tanggung lagi... jenuh le.. kalau tak kuat dan sabar... susah tu... semoga dia berjaya le...

pasal hutang tu kan... org cam ni mmg menyusahkan org...

-aTie- said...

sgt setuju ;)

Khaizarien Blog @ atie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...