Sunday, November 9, 2008

ToP GosSiP... hehehehe... ToP CoMeNtaToRs!!!!!!!

I really appreciate the tutorial from @LiyaNNuar... relating to top commentators... well... I would like to share some info... this one I adjust a little bit the codes...

there are 2 types of comments... one... for all time... it means for the all comments that you receive...

and secondly for the top commentators for that particular months... it means... just the top comments for that particular time..

Orait... lets start....

***************************************************************************
START

go to add a gadget... and please choose HTML/JavaScript

then... you can choose the 2 codes that I provide... see the pictures because I had some problem to publish the codes... it keep dissappear...

**************************************************************************
First....

Here... for the codes for ALL TIME TOP COMMENTATORS....

follow by the codes... 4 lines from the bottoms... the above one is just the same codes... start from _render


**********************************************************************
Second

And this one for the TOP COMMENTATORS FOR THE MONTH



follow by the codes... 4 lines from the bottoms... the above one is just the same codes... start from _render



*****************************************************************************
if you want to use both... the coding is very similar... the differences for all time comments... it use this code id=c92ac21897d8b56e61cfa85930dd89a1 before the url whereas for the monthly codes... it used id=96e2abd5c98defd79d92d311f1457bf1 before the url... :)

Please change the url (permatahatiku-sadi.blogspot.com)and the name(Sadi)... use your blog and your nickname... so that it can work at your blog and can filter out your names from the comments... Orait.... then click save.... walla... its READY!!!!!!

Huahuahuahuahua :D... it was so easy.... try and believe me!!!!!

14 comments:

@LiYaNNuaR said...

tengku dearrr... muahhh... i'll try it...

SaDi said...

orait... dah.... huahuahuahua... all the best!!!!!!

Nurmala said...

alamak!! sangat sangat buta dalam hal2 cam ni..dah di ajar pon belum tentu dapat buat..wakakaka

SaDi said...

laaa... kalau nak...sadi boelh je tolong... nanti mintak email... sadi tolong emailkan codes tuuu.... :D

@LiYaNNuaR said...

hmm.. nampak gayanya... dia mmg x bleh detect sbb ada benda alah ni --> @... takpa la.. apa buleh buat... kena buat top 11... yg atas x dikira... sila abaikan ajo... huhuhu... sya nak torai buat yg top komentor for monthy pulak... ape pon... thanks a lot... sori... nyusahkan ajoo...

SaDi said...

no big deal laaaa.... asalkan boleh share ilmu... pastu boleh tgk nama sadi keluar tak utk komentor ituuu.... huahauhahau :p

solehpolysas™ said...

assalamualaikum sadi,
salam kenalan, blog anda bagus sekali. saya ada terbaca pasal gadget baru yang awak ajar kepada blogger ini. Tapi codingnya awak tidak dapat post.. agak menyukarkan bagi mereka yang tidak rapat dgn awk untuk mendapatkan coding.mungkin segan dan sebagainya. saya juga banyak membuat posting tentang tips&trick blogspot, pasal coding tidak dapat dipost, awak kena edit dahulu menggunakan FRONT PAGE 2003, ada x software tersebut? Microsoft Front Page 2003. dgn software ini awak boleh post coding tersebut di blogspot.

Harap dapat membantu.

SaDi said...

thank you for the advice... alaaaa... takde laa that programs... anyway... kalau sesapa yang nak that codes... no problem... just let me know... tak payah laa nak segan... bukan nampak muka pun... I will try to help.. this service is actually free... huahuahuhahua :D

zeti said...

zt pun ingat nk kuarkan top commentator ni.. insya allah, zt akan try ilmu yg diajar oleh ckgu sadi ni.. thanks for da sharing ;)

SaDi said...

try laaa.... ilmu mmg utk dikongsi... hehehehehehe :D

Mummy Cool said...

yang... mummy buat untuk monthly tu cam tak jadik je... alahai adakah mummy ni buta IT.. oh tidakkkkkkkk..... hehehehehe

SaDi said...

mummycool... laa...tak jadik keee... dah betul tak codes dia... kalau tersilap sikit... dia tak boleh read... nanti bagi mail... sadi tolongkan... :D

CuTeMiUt78 said...

sadi, kat blog kita pun kita dah buat dah.. for montly top comentar.. siap ada hadiah lagi tau.. so nak tau pemenang top komentar kat blog kita.. kita tunggu akhir bulan ni..

SaDi said...

tau... hehehe.... tapi sadi tak contest lagi utk top komentar ni... in future kot... huahuahua :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...