Tuesday, January 20, 2009

Aku dan angan-anganku... hiks... gediks... :p

Sadi nak share satu mende.... kalau korang ingat... hari tu sadi ada berangan nak beli oven... kononnya nak masak kek birthday untuk danish.... tapi... yang sebenarnya... sadi takde pernah masak kek untuk birthday sesapa pun... so... berangan laa nak beli set oven untuk masak kek.... hehhehehehehe... then... masa birthday hari tuu... sadi tempah jee kat orang.... huahuahuahuahuahuahuahua :p

anyway... impian sadi nak belajar kek mendapat sindiran sinis pada mulanya oleh hubby sadi... well... nak buat macamana... dia kata nanti kalau beli set oven tu pun... bukannya sadi nak masak kek... pastu... bermula laa siri merajuk tak dapat oven... huahuahauhauhauahua :p

at the end... hubby sadi pun setuju laa belikan oven untuk sadi... sempena birthday danish... ibunya pun dapat hadiah jugak tau... set memasak oven... huahuahuahuahua :p

then... hubby sadi ni mintak laa sadi masak yang ikan panggang... daging panggang... dan bermacam lagik bila dah belikan oven ni untuk sadi... tapi set untuk memasak kek tak lengkap lagi... nanti ada benda lagi yang sadi nak beli lagi... hehehhehehehe... lepas tuu boleh laa masak kek... masak roti... cookies... hehehhehehehehe... (ni sessi berangan lagik laa ni) :p

oven sadi ni jenis yang murah jee... kalau dah mahir nanti... boleh laa sadi beli built-in-oven dan fix in kat kitchen cabinet sadi nanti... hehehhehehe... (berangan lagi laa ni)... anyway... sadi masih tak start masak pakai oven ni... maybe hujung minggu ni sadi nak try masak kek... huhuhuhuhuhu... tak tau laa macamana rupa kek tu nanti....

orait... meh layan hadiah untuk ibu sempena birthday danish.... :P

ini laa set yang sadi dapat...


oven... jenis FABER.. 24Ltr... saiz sederhana... tak laa kecik sangat...


mixer... jenis pensonic... hehehhehehehe... :p


weighing machine... ok laa...


peralatan nak masak kek... hmmm... tak cukup lagi ni... nanti boleh laa beli... :D


so... sadi harap kalau sesape yang terror masak kek tu... bagila tips kat sadi yang tak reti masak kek ni... your comments are most welcome... :D

14 comments:

aNIe said...

Nampaknya ni kes impian jadi kenyataan...seronok dpt aper yan kita idamkan...

nURmALa mAZLan said...

wak!!!! birthday sapa sebenarnya nih? hehehe

mamamia said...

amboi... kalau dah jadi kek tu nanti jangan lupa jemput dtg eh.. heheheh

liwaniel said...

dah dapat oven baru ni kena la buat kek ye..wanie pun tak pass2 buat kek lagi ni...kek asyik tak menjadi je

rerama salju said...

Wahhhhhhhh
Semoga impian jadi nyata ok!Pastu blh la ambik tempahan...yeaaaaaaa!!

Ummibatrisya said...

wah, semangat sungguh nak masak :)

boleh, mesti boleh

cari aje resipi yang senang2 dulu dan cuba

dan bila dah pandai boleh cuba yang susah2 pulak

ummi suka pergi cari resipi kat hanieliza.fotopages. com

CuTeMiUt78 said...

wah..bestnya dapat apa yg diimpikan.. utk permulaan ni.. sadi buat la kek yg simple2 dulu.. klu menjadi.. hah baru best nak buat lagi..

CuTeMiUt78 said...

pastu kan bila dah siap.. blh ler pos kat kita kek tu..huaa..huua.. hhuua..

PuteriSatu said...

wah..sadi...nih yang semangat nak buat kek kan..klu akak harus sehari sebijik bakar kek..hiks...barang baru..harus semangat kan...

~ Nana ~ said...

wah..bestnya...kita suke baking2 ni...bolehla lepas ni buat cupcakes....hehehe..

SaDi said...

kak anie... alhamdullilah... :)

nurmala... biasak laa... ibunyee pun nak jugak present... huhuhuhuhu :p

mamamia... insyaallah

liwaniel... itu laa... sadi pun rasa macam takut jugak kalau tak menjadik kek tuu nanti... :)

rerama... part nak amik tempahan tuuu... rasanya macam tak boleh kot... takut tak sedap laa... huhuhuhuhua :D

ummibatrisya... tenkiu... nanti sadi nak try web tuuu... :D

cutemiut... hehhehehhehehe :D

puterisatu... mmg sangat bersemangat nak masak kek ni... tapi kena tunggu kek kat rumah ni habis dulu.... huhuhuhuhuhu :D

nana... nanti ajar laa sadi buat cupocakes... :)

MaDihays{Ida} said...

wah seronoknya dpt adiah yg di impi2..
lpas nie kena rajin2 la bwat kek, pastu bwat lebih2, pos kat ida, leh la kan.. leh laaa..

SaDi said...

ida... huahuahuahua... nanti yek... kalau kek tu menjadik.. :)

Anonymous said...

kak sadi, ummi ada jual tepung kek coklat basah, memang senang,mudah,cepat,sedap.akak leh contact ummi 0122966635.ummi pun duk kat BSP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...