Wednesday, July 29, 2009

Di suatu pagi.....

Hari ni.... pagi ni... hujan turun... lebat jugak laaa... masa sadi datang pagi tadi... ada kereta accident... 4 wheels drive accident... dan terbalik tepi jalan... ni mesti kes bawak laju kat tepi selekoh... lepas tuuu... sadi bawak kereta pn slow sikit... takut beb...

anyway.... sampai kat traffic light... sadi pun berhenti laaa... dah lampu merah... bila lampu dah bertukar hijau.... sadi kat gear satu... terus laa tekan minyak macam biasa... sekali... rasa tayar tak boleh jalan laa pulak... bila masuk gear 2... baru laa kereta berjalan... hmmm.... risau laa pulak.....

then... ada lagi traffic light... lagi sekali kena berhenti... kali ni sadi lebih bersedia... takut tayar buat hal lagi.... then... bila lampu traffic light dah warna hijau... sadi tekan minyak pelan sikit... sah kereta tak boleh nak jalan... bila masuk gear 2... baru kereta jalan... then... melilau pulak... masuk gear 3.... kereta macam hilang kawalan sikit.... cepat-cepat sadi kurangkan minyak.... than slowly jalan.... hmmm.... menggigil beb.... baru semalam dan tadi tengok kereta terbalik... risau pulak sadi kalau sadi pulak terbabas...

then... bila dah parking kereta kat opis... sadi terus check tayar... alhamdullilah... tayar tak pancit or what so ever.... lagi pun kereta baru je lepas servis.... so most probably... jalan tuuu berminyak dan licin.... nasib baik laaa sadi tak merempit macam biasa.... selamat.....


so... meh layan video clip anak sadi... ini laaa yang menguatkan semangat sadi untuk lebih berhati-hati.... layaaaannnnnnn...
video

1 comment:

CuTeMiUt78 said...

ish..bahaya gak camtu kan sadi.. sib baik takde apa2 yg terjadi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...