Tuesday, December 30, 2008

Renovation Progression....ARRRRGGGHHHHHH!!!!

Dah lama sadi tak update pasal renovation rumah ni... bukan aper... sadi tengah stress tahap maksimum... tak siap lagi renovation ni... dan ada kesilapan besar dalam renovation ni yang tak mengikut spesifikasi sadi... tuu yang sadi bengang ni... dah laa bayar mahal.. pastu tak ikut spesifikasi yang sadi nak... mmg membuatkan sadi marah... yelah... duit... duit sadi... mahal pulak tuu... lepas tuu menyakitkan mata...

Overall... dah nak siap dah renovation ni... meh layan gamabr....

Ni rumah sebelum dipasang tiles dan cat..


Ni bahagian kolam dan pagar rumah


Ni masa kontraktor tu pasang tiles..............


Ni masa rumah dicat


Gambar nio diambil masa tak siap lagi renovation... gamabr dah siap... nanti laaa...


gambar rumah dah siap... sadi tak snap lagik... pasal tengah sedih.... cuba teka... naper sadi bengang... kalau tengok gambar tuuu... mesti nampak kesilapan spesifikasi yang sadi nak.... UUUUWWWWWWAAAAAA..... nampak tak... nampak tak... kalau nampak... bagi tau... kalau tak nampak... cuba perhati betul-betul... ada gaya sadi nak betulkan balik... tapi memakan kos.... uuuwwwwwaaaaa..... :(

20 comments:

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

kalo tgk gambar macam ok jer akak tgk..pernah akak tgk rumah buat style camtu...ader border...tapi tak tahula tengok depan2..sabo yer sadi..

~Eila @ Along~ said...

sadi..ape yg silap eh..kolam ke..atau tpt budak2 nak main nanti?

SaDi said...

cuba tengok gambar org tengah pasang tiles itu.... perasan tak... tiles yang dah siap pasang tuu macam ada warna siang dan malam.... uuuuwwwwwaaaaaa...... :(

PuteriSatu said...

cam ok je sadi akak tengok...cuma cam kata eija tuh la...ada border2 tuh lak...tapi klu di bersihkan...dihias dengan pasu2 yang cecantik...akak rasa tak de masalah...ok je kot....

PuteriSatu said...

ohh..cam berbelang sikit ye sadi...cam sebelah terang sebelah gelap eh....ala tak perasan kot...sabar..sabar dik..nanti ada rezeki leh baiki balik kot...

SaDi said...

bukan... bukan yang border tuuu kak... yang part parking tuuu... dalam kotak border tuuu... ada warna terang ngan gelap... uuuwwwwaaaa...... :(

SaDi said...

ha ah... perasan pun... tadi baru baru tanya kontraktor... nak betulkan.. tambah RM650... ish..ish..ish... larik budget... :(

PuteriSatu said...

hish..ada lak mahal cam tuh...diorang yang salah tempek kan...mana boleh kita lak tanggung kos..hish....try bitau diorang bebetul...

SaDi said...

panjang citernye... masa tu sadi tertidur... pastu tiles tak cukup... kontraktor pergi beli... jenama MML... kod warna dah betul... tapi batch number berbeza... pastu kalau nak warna yang sama... kena tunggu lagi seminggu... hubby sadi kata ok je laa pasang yg gelap kat sebelah... bila sadi bangun tidur... laa hai... macam zebra laa pulak... tension betul... :(

NONIE AZIZ said...

haahlah sadi...nampak tak berapa sekata...tapi tak delah ketara sangat...nak tanya sket..masa buat naikkan pagar batu tu.. sekarang ni betul ke kena minta work permit dekat majlis eik? sebab nonie pun nak buat renovation gak utk car porch rumah ni...

SaDi said...

ha ah... kena dapatkan permit... kontraktor sadi charge dalam rm600-800 untuk satu permit tu... lepas org majlis perbandaran datang check... baru dia start renovate... :) selamat renovate kak nonie...

luna said...

aku tgk ok je sadi..kalo perati betul2 baru nmpk.tp pd aku, cantik je :P

SaDi said...

itu dari gambar... mybe tak clear sangat... tapi kalau datang rumah sadi... mesti nampak jelas.... :(

kirana said...

tak tau apa yg silap..bila baca komen sadi baru tau ....tak obvious sgt

yanty said...

rileks sadi...anggap jea seni...hhhuaahhaaa...cool k!

SaDi said...

kirana... tapi hati sadi sakit betul bila keluar rumah nampak berbelang... eeeeeeeeee.... ggggeeeeerrraaaammmmnnnyyyyeeee

yanty... iye... kira abstrak kuda belang... huahuahuahua :p

CuTeMiUt78 said...

emm.. mulanya cam tak perasan gak...

CuTeMiUt78 said...

tapi bila dipandang sekali lagi.. ha'ah ler nampak contras kat situ..

CuTeMiUt78 said...

alahai napa jadi camtu plak..

CuTeMiUt78 said...

sabar ya sadi.. nak buat camne.. tapi kira cam abstrak ler plak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...