Friday, December 19, 2008

Penting Ke Handphone????

Masa zaman sadi kecil... takde pun handphone... kat rumah just ader phone TELEKOM SAHAJA... sadi rasa ramai antara bloggers yang mempunyai pengalaman lebih kurang macam sadi... satu telefon kat rumah... kalau nak cakap ngan kawan.... tak boleh guna phone rumah... takut mak marah... so kena cari public phone... tunggu dan beratur nak guna public phone... dan paling penting... mesti ada stok duit syiling yang banyak kalau nak buat panggilan.... hehhehehehhehehehehe.... :D

masa zaman sadi masuk universiti... baru laa sibuk org pakai handphone... jenis handphone yang popular zaman tuuu... motorolla yang besar gedabak... kalau baling kat anjing... konfem anjing lari... hehhehehehhehe... ni pasal pernah sadi kena kejar anjing... nak pergi kelas.... pastu pakai sandal yang nipis... tak tau nak baling aper.. baling beg... berat sangat.. tak kena kat anjing.... sadi terus baling handphone... huahuahuahauhuahua... kena kat anjing tuuu... terus anjing patah balik... tak kejar... handphone tuu pun tak pecah pun... calar jeee... tapi pasal dah kena anjing... malas nak samak atau pun seangkatan ngan nyeee... terus jual handphone tuuuu.... huahuahuahuahuahuahuahua.... :D

bila dah kerja... jangan cakap laaa... asyik tukar handphone... hehhehehehe... kalau dulu ring tones handphone tak best... sanggup download ring tones... pastu bila ada camera... terus tukar handphone yang ader camera... huahauhauhahua... pastu ada PDA... nak tukar PDA jugak... huahuahuahuahuahua... nasib baik ader orang sponsor... kalau nak tahu... part handphone...sadi jarang beli... selalu sadi dapat free... sebab kakak sadi kerja kilang buat handphone... so dapat prototaip handphone... for free... so sadi pun tumpang sekaki... bila kakak dapat projek nokia... merasa pakai nokia... tapi selalunya dapat handphone sony ericson... asalkan dapat free... OKLAH TUUUU.... huahuahuahuauhahua :p

tapi sadi terkejut jugak bila tengok bebudak zaman sekarang... kecik lagi dah pakai handphone... jangan kata org lain... anak buah sadi pun dah pakai handphone... yang canggih... kira berlumba-lumba laa nak tunjuk kat sepupu yang handphone diorang ni canggih... kat nursery anak sadi pun ader budak yang dah pakai handphone... baru berumur 6 tahun.... dah pandai guna handphone... hmmmm.... sadi tak laa bagi anak sadi pakai... pasal masa zaman sadi... tak guna handphone pun zaman tuuu... kira boleh jeee dihubungi....

sekarang ni dalam dilema... anka sadi nak masuk sekolah tahun depan... hubby sadi minta belikan handphone utk diyana... semalam kat tesco... nampak handphone nokia RM99. sadi rasa macam murah jeee... ok jugak laa ... tapi sadi rasa macam tak perlu nak belikan handphone tuu... tapi hubby sadi kata penting... pasal anak sadi sekolah kebangsaan dan sekolah agama kat puchong... kira jauh jugak dari rumah sadi... dah laa kitorang ni kerja... area PJ... nak lari pergi puchong... lebih kurang 30 minit ke satu jam... so takut laa kalau diyana ni ada hal... boleh call kitorang... hmmm.... kalau tak silap.... dalam kawasan sekolah tak boleh bawak handphone... lagi pun takut pulak hilang handphone tuu.... hmmm.... aper pendapat uols???

6 comments:

aNIe said...

Sadi...handpone lama dulu bukan anjing lari...mau pengsan dia kene baling handphone...hahahah

Bebudak sekarang ni...hmmm...yang dok kolej lagiklah...anak akak kata...bila dapat duit PTPTN...masing2 tukar handphone canggih2 punya...tulah bebudak ni...dpt kemudahan dah salahguna pulak...

Ummibatrisya said...

sadi,

hp motorola yang besar gedabak tu kitaorg panggil hp ketuk ketam, besar boleh ketuk kulit ketam :)

dalam kawasan sekolah memang di larang membawa hp :)

macam sekolah batrisya memang ada public phone dan kalau ada apa apa masalah cikgu pasti akan telefon ibu bapa

dan jangan terkejut sekolah anak ummi ada macam-macam peraturan itu dan ini, contohnya duit tak boleh bawa lebih dari RM3 sehari, tak boleh guna pencil mechanical dan sebagainya :)

sebagai ibu bapa kita kena ikut peraturan :)

ada alasan kenapa cikgu berbuat demikian

Mummy Cool said...

both anak mummy bawak phone pergi sekolah, tapi mummy ada buat surat give reason why my kids have to bring phone to skool. Tapi ada pro and kontra jugak lah cikgu displin dengan m kids.. such as, my kids tak boleh guna phone dlm class and tak boleh tunjuk phone pada murid2 lain.... alhamdulillah.. semua ok..

CuTeMiUt78 said...

emm... memang sama ler pengalaman kita sadi..

CuTeMiUt78 said...

zaman sekarang ni mana budak yg tak guna hp.. kebanyakannya semua yg canggih2 belaka.. kalah kita yg kerja ni... bab diyana tu.. rasanya la kan tak yah la kot.. sebab dlam kaw sekolah memang tak blh guna hp.. apa2 hal cikgu akan beritahu ibu bapa..

SaDi said...

kak anie... akak pun tau yek hp lama tuu... huahuahuahua :D

ummibatrisya... ooo... iye keee.... kalau camtu... nanti sadi pikir balik laaa... nak beli atau tak...

mummycool... oooo... thanks mummy... :)

cutemiut... itu laaa... sadi pikir laaa lepas ni... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...