Tuesday, February 10, 2009

Car Accident di Pusat Akuatik

Hmmm... macamana boleh langgar... itu laa perkataan pertama yang terkeluar dari mulut sadi bila hubby sadi bagitau... UUUUWWWWAAAAA..... TENSION GILER.... :(

Ceritanya bermula macam ni... alkisah hari sabtu lepas... sadi temankan hubby sadi pergi jumpa client kat pulau ketam... lepas dah jumpa client dia... mmg plan terus nak pergi pusat akuatik... pasal ada kelas berenang untuk diyana... dari jeti pulau ketam tu... hubby sadi ikut jalan pusat bandar klang... apa lagi... jem giler laa kat sana... hubby sadi tak sangka pulak hari sabtu petang pun boleh jem teruk macam tu... sadi pun nasihatkan hubby sadi supaya SABAR... takpe laa kalau lambat sikit... tak aper... asalkan jangan berlanggar... then... sampai kat pusat akuatik tepat pukul 5.00pm... disebabkan dah lambat... sadi masuk dulu... sadi biarkan hubby sadi cari parking... jam dah pukul 5.30pm... sadi pelik pasal hubby sadi masih tak masuk lagi... dalam pikiran sadi mmg yang buruk-buruk...

then... dalam pukul 5.40pm... hubby sadi sampai... sadi biarkan dia duduk dulu... lepas tu dia pun bagi tau kereta accident... punya laa sadi bengang gila... ada satu kereta gen-2 yang baru first time datang pusat akuatik ni... masuk jalan kat tempat parking tu dengan melulu laju... untuk pengetahuan... tempat parking kat pusat akuatik tu.... jalan dia sehala... si pemandu bertuah ni masuk dari tempat jalan keluar... dan nak dijadikan kisah... hubby sadi terpaksa break kereta mengejut pasal si pemandu bertuah ni masuk jalan dengan laju.... hmmm... apa lagi...bercium bumper dengan pintu belakang kereta laaa....lepas tuu... bertekak laa hubby sadi dengan pemandu tu... si isteri pemandu tu pulak marah-marah kat hubby sadi dari dalam kereta... hubby sadi ni dah laa panas baran... nasib baik ada seorang kawan (a.k.a anak dia pun satu kelas dengan diyana) yang kebetulan kat belakang kereta kitorang... so dia laa yang jadi orang tengah dan bagi tau mmg jalan masuk ke tempat parking ni dari hotel carlton... dan jalan yang si pemandu bertuah ni masuk adalah jalan keluar... so baru laa diorang ni cool... hubby sadi minta bayaran terus tapi dia tak bawak duit.... hmmm... boleh percaya ke.... then amik laa name card dia dan amik gambar kereta dia... kalau apa-apa... ada laa jalan nak cari dia ni...

masa balik dari pusat akuatik... sadi punya mood jangan cakap laa... rasa hangin satu badan... tak terkeluar perkataan... pasal menahan marah yang teramat sangat... then bila sampai rumah... sadi terus masuk bilik... sembahyang asar cepat-cepat... nak cool kan diri... pastu mandi dan terus tidur sekejap.... pastu hubby sadi pun kejutkan sadi untuk sembahyang maghrib... rupanya... hubby sadi dah cat balik bumper kereta sadi yang calar teruk pasal accident tuu... nasib baik tak kemek bumper kereta tuuu... dan kebetulan pulak cat kereta gen-2 boleh tanggal balik guna polish... then hubby sadi pun spray kereta sadi balik supaya warna dia nampak sekata... hmmm... walaupun masih marah... tapi pasal hubby dah minta maaf dan tolong fix kan balik... so tak laa marah sangat... huahuahuahuahua :p

Moral of the story: walaupun kereta dibawa dibawah 20km/j... accident masih boleh berlaku... walaupun kita bawak berhati-hati... orang lain boleh menjadi punca kemalangan... oleh itu... kita perlu lebih berhati-hati... dan kalau nampak kereta yang tak tentu hala... lebih baik kita jauhkan kereta kita dari kereta mereka... langkah tersebut boleh menyelamatkan wang kita dan yang paling penting... NYAWA KITA.... :)

5 comments:

Eija @ Purple28 said...

ooo tu kisahnye...nasib tak teruk...

nURmALa mAZLan said...

aha kak...kadang3 kita dah bawa elok2 je..tapi ad apulak kereta yg lain yg bawa x elok..yg lagi hampes..kalau yg cedera org yg bawa elok2 tu

iena hamdi said...

tu la memang kadnag kita punyer la hati hati tapi orang lain wat mcm jalan dia nyer sendiri..

sabar sadi.. mujur tak der kemalangan jiwa...

CuTeMiUt78 said...

betul la sadi, kadang2 kita drive elok2 je.. tapi pemandu lain cuai.. kena gak kita yg berhemah ni kan

CuTeMiUt78 said...

apapun byk2 bersabar k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...