Wednesday, December 17, 2008

Gelagat Anakku

Perbualan anak-anak sadi selalu jugak menceriakan hati sadi... so... sadi nak share perbualan mereka yang sadi suka...

PERTAMA

Masa tu kitorang tengah tengok TV... waktu berita... walaupunbagaimanapun... fikiran sadi masa tuuu tengah melayang memikirkan masalah sadi... lepas tuuu...

Danial: Ibu... Ibu... kenapa ada banyak air dalam mata ibu... ibu nangis yek...

Ya Allah... terharu sadi bila anak sadi perasan sadi tengah sedih... terus sadi peluk dia... huhuhuhuhuhuhu... :)

KEDUA

Danial: Baby... cepat laa teman abang..

Danish: (buat dek aje)... tak nak...

Danial: Baby... cepat laa teman abang.. (dah nak menangis)

Danish: Tak nak...

(lebih kurang 10 minit diorang ni macam ni... masa tuuu sadi tengah buat kerja... tak tau laa aper si Danial ni nak... Danish pulak buat tak tau jeeee)

Ibu: Danial naper... Diyana temankan Danial...

Terus Diyana temankan Danial... nak tau tak temankan pergi mana... PERGI TOILET... laaa hai... lepas tu baru sadi tanya kat Diyana naper Danial takut pergi TOILET... lepas tu...

Diyana: Kat nursery tadi... Danial main kat toilet... main basuh tangan lama-lama... lepas tu teacher cakap kat toilet ada hantu air... baru Danial tak main air

huahuahuahuahuauha :D kesian pulak si Danial ni... itu laaa... nakal main air.. bila kata ada hantu.. dah takut nak masuk toilet... huahuahuahuahauhau :D

10 comments:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

hahaha...hantu air..bagus gak idea tu tp klu takut sgt pun payah gak...kene paksa mandi hehehe...

wanie said...

heheheh..ade hantu air ye dalam toilet..kesian danial..dah takut gi toilet pulak

miszrLina said...

err...ada ke patOt nursery teacher ckp ada antu air dlm tOilet?
mau danial phobia nak mandi...huhu...
ada lak mama sadi kena pujuk masuk tOilet nanti..hehe

zeti said...

ish, x ptt la ckgu tu ckp camtu.. kang lama2 danial takut nk pi toilet.. msti sadi t'haru kan bila ank sadi perasan mak dia mnangis.. huhuhu..

kirana said...

alahai terharunya baca dialog yg first tu

Nurmala said...

sian danial..
nnt takt nak g toilet pulak kak

sheila said...

anak buah kite yg laki tu umo 6 tahun...mmg penakut gile. kalau nak gi toilet sanggup ajak adik dia yg belum reti ckp tu teman dia..klakar betul

CuTeMiUt78 said...

heh..heh.. lawak ler.. kesian danial takut hantu air ya

CuTeMiUt78 said...

tapi bagus gak camtu.. jadi dia tak main air lama2 kan..

SaDi said...

nrina.... hehehe... new tricks...

wanie... sekarang nak gi toilet mesti berteman... :)

miszrillina... itu laaa... tapi danial pun ada nakalnyeee... hmmm...

zeti... ha ah... masa tuuu rasa sayu lak...

kirana... ha ah... pandai lak dia baca perasaan sadi masa tuuu...

nurmala... huhuhuhuhu... tapi dia pun nakal jugak :)

sheila... huhuhu... dah sama mcm danial laa tuuu...

cutemiut... tapi kalau dah ada danish... dia main jugak air... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...