Tuesday, December 23, 2008

Homemade Muffins

Jiran sadi housewife... so... dia ni sangat laa rajin memasak... hehehheheehheehe... tapi sadi rasa macam nak ikut dia... belajar masak kek dan muffins... actually... secara terus terangnyeee... tanpa berselindung... sadi tak reti masak kuih traditional, kuih moden, kek atau muffins.... huahuahauhuahuahuahua :D Selalunye sadi just beli jeee... tunjuk-tunjuk... dah siap... huahuahuahuahuahua :D Kalau setakat masak utk makan malam... kira ok laa... kalau nak western food... boleh laa sikit-sikit... tapi kalau part baking... memang fail... memang hancus... huahuahuaua :D

Jiran sadi ni bagi laa muffins kat sadi... sempena harijadi anak dia yang ke-2 tahun... so sweet... buat muffins utk anak sendiri sempena harijadi...bestnyeee...





masa sadi remaja dulu... ceeewwwaaahhhhhh... masa kat sekolah laaa... sadi tak amik masak-masak pun utk subjek kemahiran hidup... sekolah sadi paksa semua orang amik pertukangan... so kalau part mentol ngan kayu kayan nii... sadi boleh laa.. kalau part masak... sadi just belajar bila balik asrama... yang simple tuu boleh laa..... tapi kalau part baking... memang sadi tak pandai... pernah laa tolong kakak sadi buat kek... tapi... tak menjadi... bantat... huahauhauauhua.. pastu malas dah nak try lagik...

bila sadi dapat muffins ni... mula laa sadi start berangan.... nak beli set utk baking.. oven... mixer... weighing machine and many more... tapi hubby sadi tak kasi... dia kata takut sadi masak sekali jee... nanti nak tunggu setahun baru sadi masak kek lagi... huahauhuauhauhauha :p

tapi so sweet laa kalau sadi dapat masak kek dan muffins utk keluarga sadi... especially anak-anak sadi mmg suka makan kek dan muffins... selalunya mmg sadi beli je.. tapi kalau sadi boleh buat sendiri... lagi bagus rasanya... so perfect for my kids... huahuauhauhuahua :D

sadi ader tengor kat carrefur... ada jual set baking ni... jenama tak branded laaa... FABER... pernah dengar tak... kira dia punya oven dan mixer... tak laa mahal sangat... dalam range rm100... kira oklah kalau utk buat permulaan... nak try masak kek... kalau dah terror... boleh laa sadi beli built in oven utk dapur sadi.... huahuahuahuahau :D tapi... bila dipikirkan balik... penting ke nak beli set ni... nak beli ke tak payah.... hmmmmmmm.... :@

7 comments:

Nurmala said...

rajin nyer la hai dia buat muffin kan??

wanie said...

mmg best kalau dapat buat sendiri untuk family..lagi puas...wanie pun kalau bab2 buat kek ni mmg fail..kek mesti tak menjadi..hehehe

Baby Tiger said...

hurmm teringat dulu, 1st time buat muffin, waktu kite form 4..buat banyak2, bawak gi skola, bagi kawan2.. best sangat..

zeti said...

zt sokong klu sadi nk blajar baking.. bkn pe, leh la zt jd tukang rasa nnt :p ehehe

CuTeMiUt78 said...

kita pun dah lama tak buat kek or muffin..

CuTeMiUt78 said...

dulu masa sebelum kawin rajin la gak.. la ni makin malas la plak..heh..heh..heh..

SaDi said...

nurmala... itu laaa... sadi tak pernah lagik... hehehehe :D

wanie... kita serupa laaa...

baby tiger... bestnyeeeee...

zeti... nak rasa ker... hehehehe... pastu komen yek...

cutemiut... sadi nak try laaa... pasal tak pernah buat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...