Sunday, December 21, 2008

Sekolah Agama di Bandar Saujana Putra

Semalam... masa sadi balik dari rumah kakak sadi.... sadi terperasan banner... KAFA AL MUKMIN di Bandar Saujana Putra... alhamdullilah... ada pun sekolah agama kat kawasan perumahan sadi... so pagi tadi terus amik nombor phone... baru terperasan yang pagi ni pendaftaran utk sekolah agama... sadi sebenarnya dah register utk sekolah agama diyana kat puchong... tapi jauh ngan rumah dan diyana kena masuk transit yang berbeza ngan adik-adik dia... so... bila sadi pikir balik... lebih baik rugi sikit dari memikirkan kepenatan diyana masuk sekolah nanti...

so sadi terus buat keputusan tukar sekolah agama diyana dari kat puchong ke bandar saujana putra.... reasons... lebih dekat ngan rumah dan diyana akan dihantar ke nursery lama dia... lagi senang... so sadi pun register kat KAFA AL MUKMIN... yuran pendaftaran RM155 dan yuran bulanan RM35... disebabkan transit diyana kena tukar... sadi pun call laa balik transit tuuu... children islamic centre... so suprising... penyelia kat sekolah tuu macam marah pulak sadi nak cancel... then bila sadi mintak refund RM280.. terus dia kata... sekarang ni dia tengah bercuti... tak tau lagi refund tuu macamana pasal duit dah bank-in ke account... so dia kena tanya dia punya manager utk tanya samada sadi boleh dapat balik refund tuu atau tak... dan dia kata lagi 2 minggu lagi baru dia akan call sadi utk bagi tau keputusannya... well... my opinion... business is business... but do your business in HALAL way... the centre is named CHILDREN ISLAMIC CENTRE... sadi rasa terkejut ngan jawapan dari penyelia sorang ni... plus... penyelia yang bercakap tuu punya laa berlagak gila... macam kita ni menyusahkan kerja dia pulak... hmmmm...

lepas tu sadi terus call principal nursery diyana... tanya kalau sadi hantar transit kat D'Ceria... berapa... alhamdullilah... just RM100... jauh lebih murah kalau nak compare ngan CIC tuu... lagi pun sadi lebih selesa hantar kat nursery ni pasal dia jaga anak sadi dengan baik...

untuk kafa yang kat puchong tuu... sadi rasa malas nak mintak refund... pasal just RM30 jee dia punya pendaftaran hari tuu... tak tau laa kalau hubby sadi nak suruh mintak refund jugak... tengok laa dulu...

9 comments:

CuTeMiUt78 said...

oh... ada ke cenggitu.. tak patut le seorang penyelia berkata bagitu kan..

CuTeMiUt78 said...

hak individu la nak sekolah anak dimana.. memang ler dia rasa rugi.. tapi dia kena fikir rasionalnya... hak pelanggan harus dijaga supaya tidak mencemarkan nama baik sekolah tersebut.

SaDi said...

cutemiut... itu laa yang sadi bengang ngan sekolah tuu... ikut suka kita laaa... betul tak...

norzilah said...

salam..

ada tak no phone utk sekolah agama kafa al mukmin dan wildan tu kalau ada saya nak utuk my daughter for next year ..

tq

norzilah said...

salam..

ada tak no phone utk sekolah agama kafa al mukmin dan wildan tu kalau ada saya nak utuk my daughter for next year ..

tq

mamaqari said...

salam,
nak tanya bule tak nak dapatkan details nursery tu?kalau tak keberatan bule email saya tak mamaqari@gmail.com

Fitri said...

nak tanya pasal addres sekolah KAFA al mukmin and Wildan tu, saya dok kat BSP juga tpi anak sek kebangsaan hicom.. kan Hicom sek agama dah penuh, kesian juga dia x de sekolah agama sek.. tQ

Fitri said...

nak tanya pasal addres sekolah KAFA al mukmin and Wildan tu, saya dok kat BSP juga tpi anak sek kebangsaan hicom.. kan Hicom sek agama dah penuh, kesian juga dia x de sekolah agama sek.. tQ

pena merah said...

Cam na nak berhubung dgn sekolah KAFA almukmin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...