Friday, January 2, 2009

Research... Melaka... Appendix dan Steamboat...

Hari ni merupakan hari yang paling sibuk di awal tahun ni... cewwaaahhhhhh.... bukan aper... pagi-pagi dah pergi jumpa supervisor... nak submit draf ke 5 utk semakan... harapnya... everything will going to be ok... biarlah supervisor sadi dan moderator research ni lembut hati dalam bagi markah research ni... bukan apa... moderator utk research tuuu adalah lecturer yang paling susah nak score dalam subjek dia... masa semester 2 dia pernah ajar sadi utk elektif... bila supervisor sadi kata Dr H jadi moderator research... alamak... mmg susah nak score atau dengan nama lain... nak dapat A utk research... hmmmm.... tawakal je laaa.... :)

Lepas tuuu sadi dapat phone call... abang sadi call... rupanya kakak ipar sadi dah kena tahan wad... sebab appendix... oleh kerana sadi terlalu banyak program hari ni... sadi mmg plan nak datang lawat dia malam nanti... dengan hubby sekali...

kononnya... sadi nak pergi ofis... nak hantar borang SKT... tapi lepas tuu hubby pulak call... ajak pergi melaka sekejap.. ada barang urgent yang kena dihantar kat kapal... dan dia minta sadi temankan... ish...ish...ish... oklah... pukul 3 sadi bertolak ngan hubby pergi melaka... tengok muka hubby sadi yang kepenatan dan macam tak cukup tidur... so sadi pun volunteer drive pergi melaka... lebih kurang 1 jam setengah dah sampai melaka.... jangan cakaplah... punya laa laju sadi drive.... lepas dah hantar barang... hubby sadi pulak drive... lebih kurang 6.30pm kitorang dah sampai rumah... nampak gayanyeee... mmg sah kitorang drive tadi laju gila... harapnya jangan laa ada speed trap... kalau tidak... confirm kena saman ekor...

lepas sampai kat rumah... sadi dapat rehat sekejap je... lepas maghrib terus bersiap pergi Darul Ehsan Medical Centre kat Shah Alam... nak lawat kakak ipar kesayangan... rupanya... kakak ipar sadi punya appendix dah pecah kat dalam... ingatkan operate malam ni... dengan selambanya doktor surgeon tuu kata dalam pukul 9 atau 10 pagi esok baru operate... laa hai... lambatnya nak operate... masa hubby sadi dulu operate kat hospital gomen... tak laa lambat macam tuu... masa appendix hubby sadi dah bengkak... terus operate immediately pasal tak nak tunggu dia pecah... tapi dalam kes kakak ipar sadi ni... dah pecah... boleh selamba jee kata rileks... bukan apa... takut komplekasi kat dalam... dan mana laa tau... kakak ipar sadi ni mmg ada darah tinggi dan kencing manis... ish... risau pulak dibuatnyeee... sian kat abang sadi... muka dia nampak risau sangat.... tadi abang sadi dah buat decision... dia tak nak amik offer kerja kat filipina bulan depan ni... reason... keluarga lebih penting... kesian kat abang sadi ni... sadi doakan operation kakak ipar sadi akan berjalan lancar esok pagi...

lepas dah melawat kakak ipar sadi kat hospital... lapar laa pulak... terus cari steamboat lagi... layan steamboat kat shah alam lagi...minggu lepas sekali... pastu masak kat rumah sekali dan malam ni sekali lagik.... sadi perasan satu perkara... AKU NI MACAM MENGIDAM JEEEEEE.... jangan mengandung sudah... TIIIIDDDDAAAAAKKKKKK!!!!!!!

5 comments:

arine said...

eh, takot plak dengor doc tu ckp selamber je. Masa adik rin dulu tang2 tu gak die operate, sbb appendix tu pecah..

Sis sadi dah mengidam ke?bila kite nk join mengidam sama ni..hahaha

kak ja said...

Ni first time kja dengar doc buat relax slumberland walaupun appendix dah pecah.. Kalau spital gomen pun dia dah buat emergency surgery.. Kja pun dah tak berappendix..

Apa2pun didoakan kakak ipar Sadi selamat menjalani surgery tu..

Seronok dengar kisah org ngidam2 ni..

CuTeMiUt78 said...

ish.. gitu ler plak.. bahaya tu.. ada ke blh tunggu2..

CuTeMiUt78 said...

apapun..semoga kakak ipar sadi tu.. selamat hendaknya.. insyallah

CuTeMiUt78 said...

uiisshh.. ngidam ke.. oh.. bestnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...