Tuesday, March 24, 2009

Lagi.. Lagi Nak Tangguh.... :(

Beberapa hari kebelakangan ni... sadi sibuk sikit pasal nak uruskan hal penempatan ni...1 APRIL tinggal beberapa hari je lagi...uuuuwwwwwaaaaaa..... :(

hari jumaat dan semalam... sadi ni kena jadiminah despatch untuk surat penempatan sadi ni... apa lagi...kena pergi putrajaya laaa... dari satu kementerian ke satu kementerian... dah laa masalah besar kat putrajaya ni adalah PARKING.... susah gila nak cari parking kat PARCEL D DAN PARCEL E.... apa lagi... terpaksa laa menapak jauh gila nak pergi bahagian sumber manusia kementerian kesihatan malaysia dan jugak suruhanjaya pencegahan rasuah malaysia... anyway... parking kat wisma putra laa yang paling senang... walaupun kena berjalan sikit... tapi at least tempat parking luas disediakan....

Oleh kerana proses penempatan masih lama lagi... bos kat bahagian perkhidmatan farmasi telahpun telefon bos kat perak untuk minta 30 hari lagi penangguhan... alhamdullilah... nasib baik bos sama bos yang bercakap... so sadi dapat extra 30 hari lagi untuk penangguhan.... huahuahuahuahuahuahua :D

anyway... sadi pulak rasa takut nak jumpa pengarah kat ofis sadi ni... bukan apa... pasal nak minta dia sain surat penangguhan tu laaaa.... ni semua berpunca pasal insiden pagi jumaat lepas... masa sadi mengadap dia untuk tandatangan borang hari tu... dia ada offer sadi untuk maintain kat BPFK... dan dia akan cakap dengan pengarah kanan sadi... disebabkan hal sadi ni dah pun separuh jalan... so sadi terpaksa tolak offer dia secara baik... I have to stick to my decisions... hmmm... so difficult... di luah mati emak... ditelan mati bapak... kira ikut peribahasa laa... lepas tuu pengarah sadi ni macam jauh hati pulak pasal sadi tak nak bekerja kat sini lagi... bukan apa... memang sadi suka kerja kat ofis sadi niii... tapi hari tu takde gaya pun yang sadi dapat kerja kat sini... sebab tu sadi terima tawaran pergi kementerian lain... lagi pun kementerian yang satu ni dah tau sadi akan datang... so macam tak sedap pulak nak batalkan... terlalu banyak konflik dalam hal ni yang melibatkan pelbagai pihak... so nak tak nak.. sadi terpaksa tolak tawaran terbaru pengarah sadi... hmmmmm......ni lepas ni nak minta pengarah sadi setuju atas penangguhan sadi... alllllaaaaaaaaaa........ segan ada.... malu pun ada... rasa tak sedap hati pun ada.... macamana niiii..... hhhmmmmmmm....

MORAL OF THE STORY: kita perlu bijak menghadapi situasi yang mencabar ini... kalau boleh jangan laa mana-mana pihak yang berkecil hati... ni disebabkan perjalanan kerjaya kita masih panjang lagi...

6 comments:

Mamamanja said...

moga dipermudahkan segala urusan

SaDi said...

mamamanja... insyallah :)

nURmALa mAZLan said...

sabar je la kak..
kita pon camni masa nak sattle kan hal kahwin aritu..sabar ye..hasil nyer pasti puas..heee

CuTeMiUt78 said...

betul la sadi, kena bijak menghadapi situasi camtu kan.. apa pun semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan semua urusan

SaDi said...

nurmala.... sadi pun harap macam tuu jugak :)

SaDi said...

cutemiut... thank you so much for your support :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...