Friday, June 12, 2009

HIDUP DALAM JEREBU

Rasanya lemas bila keluar rumah... berjerebu... rasa nak marah pun ada... rasa tak selesa pun ada... macam-maca perasaan yang negatif bila keluar rumagh dan tengok persekitaran yang berjerebu.... yang paling geram... hutan kat tepi kawasan perumahan sadi terbakar... so lagi laa naik jerebu.... rasa panas betul... setiap malam kena pakai aircond... kalau tidak... confirm tak boleh tidur... so... beringat laa untuk tidak membuat pembakaran terbuka sekarang ni dan juga berjimat laa dalam penggunaan air... air kat empangan pun dah merosot sekarang ni... so... meh layan gambar jerebu... layan....





p/s: kurangkan aktiviti di luar buat masa sekarang ni... supaya tak jatuh sakit disebabkan jerebu :)

7 comments:

nURmALa mAZLan said...

ye la...
skang ni berjerebu..

busyuksayang said...

sadi, pagi nie rasa mcm makin worse la...risau kan

Mamamanja said...

sebab hutan yg terbakar tu ler cuti pakwe ku dibekukan huhuhuu

Eija @ Purple28 said...

salam sadi, lama tak dengar berita...

memang panaskan lately...tapi bukan ke turning the aircond on will only make the temperature outside hotter... hehehe..."environment law" hiksss..

will also contribute to this global warming phenomenon...

so recycle more hehehe..

cikya said...

Hi purple, sadi, nak tau tak time PTK hari tu part public speaking cya pilih tajuk climate change, u know what, i chosed that title inspired by Pn Norha. Luv Pn Norha. Actually environmental law did help a lot!So sadi kuarangkan penggunaan aircond, tanam pokok byk ckit sekeliling rumah.

CuTeMiUt78 said...

betul tu sadi, sekarang ni musim jerebu.. ish.. segala aktiviti luar jadi terbatas kan..

miszrLina said...

hepi bedday to u......

hepi bedday to u......

hepi bedday to u......

hepi bedday to u......

mOga panjang umur...
murah rezeki... & hepi selalu wit famly tsayang *_*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...